Profitul net semestrial al Autonom crește cu peste 50%

Profitul net semestrial al Autonom crește cu peste 50%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 aug 2024

Autonom Services, compania care anul trecut a bifat achiziția a 200 de automobile electrice, și-a majorat substanțial afacerile și câșltigul net în primele 6 luni din 2024.

Autonom Services, compania de servicii de mobilitate care a atras inclusiv finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) vânzând obligațiuni pe bursă, a realizat în primul semestru venituri totale din exploatare de 395,36 milioane lei, în creștere cu 12,94% față de 350,05 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Urmărește-ne și pe Google News

„Divizia de leasing operațional, care se poziționează pe cea de-a treia poziție pe piața din România, a înregistrat o creștere în acest semestru de 20%, ajungând la venituri de 218,9 milioane de lei”, spun fondatorii Marius și Dan Ștefan Această performanță demonstrează că strategia noastră de a ne concentra pe flotele mici și mijlocii și de a deveni un partener de încredere pentru companiile antreprenoriale este una câștigătoare și care ne oferă o piață mare de creștere.”

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Unul dintre cei mai mari administratori pri­vați de pârtii din România vine cu obligațiuni la bursă

În același interval de raportare, cheltuielile totale de exploatare s-au majorat cu 11,43%, la 342,12 milioane lei, de la 307,03 milioane lei. Acesta este contextul în care compania afișează un rezultat total global de 18,76 milioane lei, cu 53,26% mai mare decât cel de 12,24 milioane lei, de la S1 2023.

La începutul anului, Autonom Protect, parte din grup, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al Nova Ria24 Servicii și Autonom Assistance a anunțat că preia compania de asistență rutieră 9695.

SIPEX Company, la cel mai bun semestru din istorie CITEȘTE ȘI SIPEX Company, la cel mai bun semestru din istorie

La 30 iunie, Autonom avea active totale de 1,74 miliarde lei, cu 10,12% peste cele de 1,58 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. Mare parte a acestor active sunt automobilele din flota sa. În luna martie a anului trecut, compania anunța extinderea acesteia prin achiziția a 200 de autovehicule electrice.

În aceeași perioadă, datoriile totale au crescut cu 11,03%, la 1,51 miliarde lei, de la 1,36 miliarde lei. Aici sunt incluse și 2 emisiuni de obligațiuni cu care Autonom a ieșit să se finanțeze pe bursă. Prima din acestea, în valoare de 20,00 milioane euro, este scadentă în luna noiembrie a acestui an (AUT24E) și poartă un cupon al unei dobânzi fixe de 4,45%. O a 2-a emisiune, de 48,03 milioane euro, are maturitate în anul 2026 (AUT26E) și are un cost anualizat al dobânzii de 4,11%.

GRAFIC Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1 CITEȘTE ȘI GRAFIC Electromagnetica vine cu un bilanț-dezastru la S1

Grupul Autonom care este și acționar principal al societății Millenium Insurance Broker (MIB), cu o participație de 31,75% din acțiuni, a adus la cota pieței AeRO de la BVB respectiva firmă din domeniul brokerajului de asigurări la începutul anului trecut.

Vara trecută, Autonom anunța preluarea integrală a West Credit Leasing IFN, dar și intrarea prin vehiculul investițional ATM Ventures în sectoare precum agricultură, IT, energie regenerabilă, echipamente de securitate și roboți industriali.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
bvb
bursa
obligatiuni
millenium insurance
berd