Prodplast a semnat contractul de cumpărare a terenului unde își va reloca producția

Prodplast a semnat contractul de cumpărare a terenului unde își va reloca producția
scris 20 oct 2016

Producătorul de mase plastice Prodplast a anunțat semnarea contractului de achiziție a terenului și clădirilor aprobate în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la jumătatea lunii trecute. Noul sediu va fi pe șoseaua București-Târgoviște, numărul 1, în facilitățile care au aparținut companiei MJ Maillis România.

Prodplast București (PPL) este mai aproape de mutarea în casă nouă. Compania a cumpărat ieri de la producătorul de materiale industriale MJ Maillis terenul și clădirile aferente pe care ar urma să-și desfășoare activitaea productivă în anii următori, potrivit unei notificări a emitentului către Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News

Semnarea contractului survine în baza hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 14 septembrie. Potrivit deciziei aprobate cu 2 treimi din voturi, compania urma să achiziționeze un teren la Buftea de 3,5 hectare, căruia i se adaugă hale industriale și cladiri de birouri însumând 8.300 metri pătrați.

Prodplast se luptă cu blestemul economiei românești: lohn-ul industrial CITEȘTE ȘI Prodplast se luptă cu blestemul economiei românești: lohn-ul industrial

Potrivit deciziei AGEA, suma aprobată pentru operațiunea de piață se ridica până la 9 milioane de lei, dar detalii cu privire la prețul tranzacției nu au fost oferite în informarea către bursă.

Zona precisă nu a fost indicată până astăzi, având în vedere o înțelegere cu vânzătorul pentru nedivulgarea prețului și intenției de înstrăinare, în scopul protejării interesului acestuia. Acum amplasamentul viitorului sediu al Prodplast este cunoscut, el fiind situat pe Șoseaua București-Târgoviște numărul 1, la ieșirea dintre pădurile Motoc și Tămășeanca din Mogoșoaia, așa cum se vede din captura din Google Earth de mai jos.

Prodplast a semnat contractul de cumpărare a terenului unde își va reloca producția

Directorul general al companiei, Tudor Georgescu, declarase pentru Profit.ro, înainte de AGEA, că în decizia de cumpărare a cântărit, în alegerea dintre cele 16 oferte de vânzare, faptul că facilitățile ce urmau să fie cumpărate de la MJ Maillis includeau și un turn pentru fabrica de prelucrare a polietilenei, ceea ce scutește Prodplast de o investiție suplimentară.

Șeful executiv al companiei mai spunea că este încrezător că, având concentrate toate activitățile într-o singură zonă, va putea să reducă din costurile de operare. În plus, pe termen lung, faptul că terenurile, halele și clădirile de birouri unde își desfășoară activitatea vor fi în proprietatea Prodplast se va răsfrânge pozitiv asupra fluxului de numerar al societății. „E o problemă să stai cu chirie”, declara el.

Decizia de mutare survine în contextul în care capacitatea de producție pentru care fuseseră închiriate facilitățile din parcul Faur - 2.400 de tone de polietilenă pe an în 1.500 de metri pătrați și a 8.400 de tone de PVC pe an în 4.500 de metri pătrați – au fost semnificativ depășite.

Compania are în vedere mutarea efectivă în aceste luni de sfârșit de an, însă această translatare va fi trepată. Experiența trecută a conducerii, la relocarea din sediul vechi din zona Bucur Obor, căre parcul Faur, le spune că nu trebuie să fie sincope în activitatea de producție. Atunci fabrica a fost oprită pentru 4 luni și a vândut doar din ce strânsese pe stoc, fapt care i-a făcut să piardă clienți pe care i-a recuperat greu sau nu au mai revenit niciodată. „A fost o perioadă grea după relocare”, explica directorul economic Gheorghe Luca pentru publicația noastră.

Acesta este și motivul pentru care Prodplast a renunțat la proiectul vizat anterior de construcție a unor facilități „greenfield” pe terenul cumpărat în acest scop în localitatea Belciugatele, din județul Călărași. A fost preferată tranzacția cu MJ Maillis România, care deja avea existentă o fabrică având același profil. Având în vedere că facilitățile pot fi folosite imediat, avantajul este foarte mare, iar „prețul e foarte bun”.

Prodplast este listată la Brsa de Valori București unde se tranzacționează sporadic, pe volume mici - "Singurul cumpărător sunt eu", glumea Georgescu - unde la ultimul preț de 2,50 lei/acțiune consemnat la închiderea sesiunii bursiere din 13 octombrie, are o capitalizare de piață de 42,68 milioane lei (9,47 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
prodplast
mj maillis
buftea
polietilenă
pvc
tudor georgescu
parcul faur