Managerul de fonduri Glenn Hutchins spune că sunt mari oportunități de investiții în criptomonede, iar acestea tind să fie trecute cu vederea de investitori tocmai pentru că există foarte mult zgomot în jurul bitcoin și al evoluției prețului acestuia. El nu exclude că poate fi vorba de un balon speculativ.
Unul dintre investitorii de marcă de pe Wall Street nu vrea să piardă trenul investițiilor în piața monedelor virtuale. Glenn Hutchins, co-fondator al Silver Lake Partners, companie financiară cu active în administrare de 39 miliarde dolari specializată pe investițiile în companiile tehnologice, a declarat că este de departe mai fascinat de potențialul ecosistemului criptomonedelor, decât de creșterea furibundă a prețului monedei bitcoin.
Plasamentele lui Hutchins, prin mica sa firmă familială, se ridică la 5 milioane dolari în domeniul criptomonedelor, investiții răspândite în mai multe companii care activează în cadrul unei industrii aflate încă în stadiu embrionar, transmite Financial Times. Faptul că un investitor atît de titrat are în vedere monedele virtuale drept clasă de active este un element favorabil acestora.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Istoricul profesional al lui Hutchins este deosebit: ocupă o poziție în board-ul guvernatorilor al Rezervei Federale Americane din New York, membru al Brookings Institute, al Clubului Economic din New York, al Centrului American pentru Progres, în Consiliul de Administrație al gigantului telecom AT&T, până în această vară a board-ului Bursei Nasdaq, co-proprietar al echipei de baschet Boston Celtics nin liga profesionistă nord.americană și membru pe viață în Council of Foreign Relations.
Mike Novogratz, șef la Galaxy Investment Partners, care în anii ’90 a lucrat în Asia pentru banca americană de investiții Goldman Sachs, de asemenea, a anunțat în decembrie că intenționează să lanseze un fond destinat investițiilor în criptomonede. Doar 2 săptămâni mai târziu el a declarat că își amână planurile având în vedere creșterea furibundă a bitcoin. „Așa arată o manie speculativă. Suntem în mijlocul unei manii speculative”, declara acesta pentru CNBC.
Prețul monedei virtuale bitcoin s-a majorat de aproape 15 ori în 2017, iar în acest an s-a tranzacționat la niveluri de peste 200 de ori față de reperele de preț din anii 2012-2013. În lume există, însă, peste 100 de companii bazate pe tehnologia monedelor digitale, atrage atenția Hutchins. El a asemănat plasamentul să în această industrie cu demersurile temerare ale investitorilor care au avut curajul să-și pună la bătaie banii în tehnologia motoarelor jet la Lockheed Martin, fondat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Investitorul care s-a remarcat la Silver Lake spune că a pus bănuți pe mai multe companii, cu încredere în viitorul monedelor virtuale și crede că este ceva similar cu ce s-a întâmplat în industria IT în anii 2000. „Încerc să pun câte o miză jos deoarece, dacă lucrurile merg, dacă decolează, una dintre aceste companii va fi Google, una dintre acestea va fi Amazon, una dintre acestea va fi Yahoo”, a declarat Hutchins.
El admite că bitcoin este acum o monedă foarte scumpă și că scepticii ar putea fi confirmați. „Poate fi un balon speculativ”, afirmă investitorul care afirmă că bitcoin suferă de câteva „probleme serioase”, precum faptul că așa-zisul minerit după monedă este foarte scump.