La 5 ani de la listare, Electrica este preocupată de o relație cât mai bună cu investitorii. Societatea intră în asociația de profil ARIR

La 5 ani de la listare, Electrica este preocupată de o relație cât mai bună cu investitorii. Societatea intră în asociația de profil ARIR

Mihai Darie, CFO, Electrica și Daniela Serban, Presedinte, ARIR

scris 6 iun 2019

Electrica se alătură ca membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), urmărind cele mai bune practici în raportul cu investitorii de la BVB și respectarea unor standarde înalte de guvernanță corporativă.

Cu doar câteva săptămâni înainte de împlinirea a 5 ani de la listare, investitorii care au urmărit îndeaproape acțiunile Electrica (EL) și au realizat plasamente la distribuitorul de electricitate pot trage linia. Acțiunile sunt în zona reperelor în care au intrat în ring, însă în respectivul răstimp societatea a dat dividende bune.

Urmărește-ne și pe Google News

Compania caută o cât mai bună expunere în cadrul comunității investiționale. În acest context, Electrica a devenit în aceste zile membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată la sfârșitul anului trecut cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă.

Asaltat în fortăreața sa de la Craiova de SIF Banat Crișana, șeful de la SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, lansează propriul atac pe terenul adversarului. Ce solicită pentru AGA de la Arad CITEȘTE ȘI Asaltat în fortăreața sa de la Craiova de SIF Banat Crișana, șeful de la SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, lansează propriul atac pe terenul adversarului. Ce solicită pentru AGA de la Arad

Electrica a fost bine primită în piață în anul 2014 în condițiile în care statul a ales să înstrăineze pachetul de control de 51% către investitorii de portofoliu în cadrul unei oferte publice. Începând cu primăvara anului 2017, titlurile companiei s-au înscris pe un trend descendent, confirmat de rezultatele dezamăgitoare raportate în urma unor pierderi încasate în raport cu societăți intrate în insolvență, așa-numiți „băieți deștepți” din energie, care au intrat în insolvență în urma unor oscilații puternice înregistrate pe piața contractelor la zi a bursei OPCOM.

La 5 ani de la listare, Electrica este preocupată de o relație cât mai bună cu investitorii. Societatea intră în asociația de profil ARIR

Așa cum se vede pe graficul atașat, în ultimele 12 luni, titlurile Electrica sunt în căutarea unor repere de stabilizare după scăderea care le-a adus în apropierea reperului de 9,00 lei/acțiune, cu aproxmativ 40% sub maximul de 15,00 lei/acțiune consemnat în mai 2017.

În sesiunea de astăzi, titlurile Electrica se ajustează cu mai puțin de valoarea dividendului de 0,7300 lei/acțiune cu dată a plății 24 iunie, într-un context pozitiv în care fondurile de pensii administrate NN, cel mai mare jucător din piața locală de capital, a anunțat că a ajuns la o deținere de 6,21% din titlurile producătorului de energie, valoarea participației fiind de 234,86 milioane lei (49,60 milioane euro).

Leul scump al Papei CITEȘTE ȘI Leul scump al Papei

Electrica intră într-o companie selectă. Societățile fondatoare ale Asociației de profil ARIR sunt Bursa de Valori București (BVB), Alro Slatina (ALR), Franklin Templeton Management – Sucursala București, Electromagnetica (ELMA), Hidroelectrica, Nuclearelectrica (SNN), Teraplast (TRP) și Transelectrica (TEL). Alexandra Borislavschi, director de guvernanță corporativă la Electrica, spune că reprezentanții societății sunt încrezători că intrarea în această comunitate va ajuta la crearea de valoare pentru acționari.

Daniela Șerban, președinte ARIR și care în trecut a ocupat poziții executive în cadrul Bursei de Valori București, afirmă că Asociația vizează câteva direcții-cheie: derularea de studii depercepție cu privire la companiile listate, îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor, monitorizarea cadrului legislativ și promovarea modificărilor de interes pentru membri, consolidarea legăturilor cu investitorii și analiștii.

ARIR va derula proiectul Cărții Albe a companiilor listate, conceput de BVB în mandatul polonezului Ludwik Sobolewski, care care acum a fost externalizat operatorul de piață. În cadrul ultimei evaluări privind stadiul de aplicare a regulilor de guvernanță corporativă, din toamna anului 2017, Electrica a primit nota 9.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
arir
daniela serban