GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

Sursa foto: Scyther5 | Dreamstime.com

scris 19 aug 2024

După o ajustare abruptă la sfârșitul anului trecut, acțiunile companiei de securitate cibernetică SafeTech se află în consolidare, însă acestea pot fi scoase din canalul de variație de majorarea de capital cu acțiuni gratuite anunțată de societate.

În ultima parte a lunii iulie, compania SafeTech Innovations (SAFE) a semnat un contract în care partea sa era de 7,00 milioane lei, echivalent cu aproape un sfert din cifra de afaceri a anului trecut. O știre pozitivă care la acel moment nu a avut puterea de a mișca decisiv piața.

Urmărește-ne și pe Google News

Investitorii de la Bursa de Valori București au păstrat titlurile societății specializate în servicii de securitate cibernetică în sensul trendului prevalent descendent precipitat în urmă cu un an. Cotația, însă, este deja într-o secvență lungă de stabilizare, acumularea din această perioadă putând sta la bazele unui impuls ascedent care să reverseze trendul.

Maib, cea mai mare bancă de la Chișinău, cu planuri de listare la BVB, afișează un profit în creștere la S1 CITEȘTE ȘI Maib, cea mai mare bancă de la Chișinău, cu planuri de listare la BVB, afișează un profit în creștere la S1

Un raport de analiză al casei de brokeraj Ipopema Securities are un preț-țintă de 2,6200 lei/acțiune, cu 5,22% peste ultima cotație de închidere de 2,4900 lei/acțiune ce dă SafeTech o capitalizare bursieră de 169,52 milioane lei (34,07 milioane euro). La precedenta revizuire, cei de la Ipopema au mutat recomandarea de la „cumpără” la „păstrează” și care este în nota de staționare a acțiunilor pe bursă.

GRAFIC Repere de tranzacționare pe acțiunile SafeTech Innovations

Prudența casei de brokeraj din Polonia este motivată de faptul că firma nu are rezultate internaționale, ceea ce i-a afectat capacitatea de a acorda dividende. SafeTech anunțase încă de la listarea sa din anul 2021 planuri de extindere pe piețele de externe, a anunțat materializarea unor inițiative în Marea Britanie încă de vara trecută, iar în luna martie a acestui an a notificat investitorii despre deschiderea unei filiale în Arabia Saudită.

Nu este, însă, ceva care să se răsfrângă drastic în bilanț. Așteptările sunt că în acest an acționarii nu vor avea parte de dividende, însă raportul Ipopema menționează un nivel de 0,0700 lei/acțiune al dividendului brut în 2025 și de 0,1000 lei/acțiune în 2026. „Dividendele ar trebui să devină importante”, spune documentul citat.

Profitul operatorului centralei nucleare Cernavodă a scăzut cu peste o treime, din cauza ieftinirii energiei, a scăderii producției și a creșterii costurilor cu dezechilibrele CITEȘTE ȘI Profitul operatorului centralei nucleare Cernavodă a scăzut cu peste o treime, din cauza ieftinirii energiei, a scăderii producției și a creșterii costurilor cu dezechilibrele

Până la dividende, acțiunile cu simbolul SAFE au potențialul de a fi mișcate de o majorare de capital cu acțiuni gratuite. Săptămâna trecută, Consiliul de Administrație a convocat penjtru 18-19 septembrie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propuneri cu privire la o majorare cu 18,92 milioane lei a capitalului social, prin emiterea a 94,63 milioane acțiuni noi cu valoare nominală de 0,2000 lei/acțiune, și să ajungă la 32,54 milioane lei. Titlurile nou-emise ar urma să fie distribuite acționarilor înregistrați la data de 4 decembrie 2024 (cu ex-data 3 decembrie 2024), într-o rată de distribuție de 1,39 acțiuni noi alocate la fiecare acțiune deținută. Data plății titlurilor este 5 decembrie 2024.

Dacă investitorii vor primi bine operațiunea de piață, acțiunea SafeTech ar putea ieși din consolidare și să atace prețul-țintă al Ipopema ce este foarte la îndemână de atins. Pe de altă parte, o evadare din zona de consolidare delimitată de grafic și peste media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200) ar da un spațiu chiar mai mare unui eventual impuls de creștere. Un obiectiv de preț în zona de 2,8000 lei/acțiune ar fi dat de înălțimea canalului amplu de variație în care titlurile societății se află de peste 10 luni.

Explozia de proiecte de centrale fotovoltaice și eoliene aduce profit substanțial pentru producătorul de cabluri electrice Iproeb. Acțiunile sar la bursă CITEȘTE ȘI Explozia de proiecte de centrale fotovoltaice și eoliene aduce profit substanțial pentru producătorul de cabluri electrice Iproeb. Acțiunile sar la bursă

Există baze pentru o astfel de apreciere a acțiunilor? „Veniturile pot crește substanțial în următorii 5 ani”, spun cei de la Ipopema. Pentru anul în curs, veniturile sunt estimate la 43,1 milioane lei, ceea ce ar reprezenta o performanță anualizată de +38,4%. Conform raportului, marja de operare ar urma să se amelioreze la 39,1% până în anul 2028.

Sunt rezultate în creștere care ar urma să fie implusionate de directiva NIS2 a Uniunii Europene care extinde sectoarele predispuse la atacuri cibernetice, dar și de majorarea substanțială a echipei de vânzări.

Veștile bune nu sunt, însă, o garanție pentru SafeTech. Pentru investitorii care vizează o intrare la nivelurile actuale în prefigurarea unei evoluții pozitive, un stop-loss plasat undeva sub 2,4000 lei/acțiune, sub ultimul minim de la începutul acestei luni și a laturii inferioare a canalului de variație, ar fi măsura de protecție în cazul materializării unui scenariu advers.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa
ipopema securities