Cu un profit net ameliorat cu un sfert la 9 luni, BRD se păstrează la niveluri ale capitalizării bursiere semnificativ mai mari decât cele din 2020. Graficul acțiunii arată delimitări orizontale foarte bine conturate. Prag solid de suport la 17,50 lei/acțiune.
Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare, produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.
Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.
Detalii AICI
Tabloul general tehnic al acțiunilor BRD Groupe Société Générale (BRD) este unul pozitiv, până la noi infirmări, deși o secvență corectivă destul de coerentă s-a configurat începând cu sfârșitul lunii octombrie. Graficul oferit de Profit.ro evidențiază acest canal descendent, alături de pragurile orizontale logice la care cumpărătorii și vânzătorii s-au regrupat de mai multe ori în a 2-a jumătate a acestui an.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Titlurile grupului bancar cu acționar majoritar francez au închis sesiunea de ieri la nivelul de 18,40 lei/acțiune, care conferă acestuia o capitalizare bursieră de 12,82 miliarde lei (2,59 miliarde euro), fiind pe o reacție de la un prag de suport de 18,20 lei/acțiune multiplu testat în ultimele luni.
BRD avea, la data de 30 septembrie, active totale de 68,74 miliarde lei (13,89 miliarde euro), cu 8,16% mai mari decât cele de 63,57 miliarde lei (12,84 miliarde euro), prinse în bilanț la finalul anului trecut. Compania se tranzacționează la un indicator P/Bv, care raportează prețul din piață la valoarea contabilă, de 1,28, conform datelor furnizate de Prime Transaction, apropiat de ce este cunoscut ca evaluarea generală pentru sistemul bancar românesc și semnificativ mai atractiv decât 1,46 în cazul Băncii Transilvania, care beneficiază atât de o primă de lichiditate, cât și de un bonus al unui acționariat de portofoliu fidelizat.
Cumpărătorii care au realizat achiziții în ultimele săptămâni au avut confortul unui prag de suport solid de 17,50 lei/acțiune, aici fiind o confluență dată de linia de regrupare a „taurilor” din prima jumătate a lunii iulie, retragerea Fibonacci de 50,00% aplicabilă impulsului ascdendent inițiat în primăvară, dar și de media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), în urcare, cea care definește trendul.
CITEȘTE ȘI Oferta Aquila se închide la prețul de 5,5 lei/acțiune. Compania este evaluată la 1,1 miliarde leiDeși a avut la 9 luni venituri nete din dobânzi de 1,53 miliarde lei, cu 1,54% mai mici decât cele de 1,56 miliarde lei din perioada similară a anului trecut, banca a compensat prin venituri din comisioane în creștere cu 9,88%, la 580,30 milioane lei, de la 528,11 milioane lei. În aceste condiții, BRD a raportat la nivel de grup o majorare a profitului net de 24,69%, la 920,34 milioane lei, față de câștigul net de 738,08 milioane lei obținut în primele 3 trimestre din 2020.
Sunt rezultatele care ar permite acordarea unor dividende bune în cursul anului următor. Pentru reluarea creșterilor, investitorii trebuie să urmărească invalidarea secvenței pe termen scurt delimitată de linia latura superioară a canalului descendent, dar și prin spargerea pragului de rezistență conturat la prețul de 19,00 lei/acțiune, unde vânzătorii au avut cel puțin 5 reacții majore din luna august până în prezent.