Fondul Proprietatea lansează ofertă publică de răscumpărare

Fondul Proprietatea lansează ofertă publică de răscumpărare

Sursa foto: Olan Dah | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 iul 2024

FP vizează achiziția a aproximativ 6% din acțiunile sale într-o operațiune de buy-back.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), compania americană financiară Franklin Templeton, a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară documentația aferentă derulării unei oferte publice de răscumpărare care vizează achiziția unui număr de 350,00 milioane acțiuni proprii atât pe piața principală de la BVB, cât și sub formă de certificate de depozit (GDR), listate la Londra.

Urmărește-ne și pe Google News

Operațiunea se derulează în cadrul mai larg al programului de buy-back, aprobat de acționari. The Bank of New York Mellon va fi agent de licitație în legătură cu GDR-urile de la Londra.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ULTIMA ORĂ BERD devine acționar minoritar la AROBS, în cea mai mare operațiune de majorare de capital social a unei companii de tehnologie listată la BVB CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BERD devine acționar minoritar la AROBS, în cea mai mare operațiune de majorare de capital social a unei companii de tehnologie listată la BVB

Se anticipează ca detaliile complete ale Ofertei, inclusiv pretul, vor fi anunțate dacă și când Oferta va fi implementată și aprobarea de la ASF obținută, aviz ce se estimează să fie primit în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

Fondul Proprietatea a promovat aceste operațiuni de răscumpărare încă de la începutul prezenței sale pe bursă din anul 2011, acestea fiind urmate de anularea acțiunilor dobândite și returnări cash către acționari după diminuarea capitalului social. FP a devenit o entitate mult mai mică, îndeosebi după oferta publică în valoare de 9,28 miliarde lei derulată anul trecut pentru întreaga sa participație de 19,95% din acțiunile Hidroelectrica (H2O), cash/ul obținut fiind distribuit către acționari sub forma unui dividend special.

La ultimul preț de închidere de la BVB, de 0,3978 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a FP este de 2,25 miliarde lei (452,68 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
rascumparare
asf
bvb
bursa
swiss capital
franklin templeton