Evergent Investments, fosta SIF Moldova, lansează ofertă de răscumpărare pentru mai puțin de 1% din acțiunile proprii, la un preț cu 20% peste cel de piață

Evergent Investments, fosta SIF Moldova, lansează ofertă de răscumpărare pentru mai puțin de 1% din acțiunile proprii, la un preț cu 20% peste cel de piață
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 mar 2021

Evergent Investments, societate care și-a schimbat denumirea în această săptămână, după ce a marcat primul deceniu al mileniului fiind un emitent cu lichiditate consistentă când se numea SIF Moldova, lansează o operațiune de piață care vizează reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor.

Evergent Investments (SIF2) a notificat piața astăzi, cu puțin după deschiderea ședinței de tranzacționare, că în perioada 9-22 martie va derula o ofertă publică de răscumpărare pentru un nunăr de 8,26 milioane de acțiuni, reprezentând 0,84% din titlurile proprii, în cadrul programului de buyback aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 27 aprilie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News

Prețul ofertei este de 1,6000 lei/acțiune, cu 19,40% peste cel de 1,3400 lei/acțiune al închiderii din ziua precedentă, iar în cazul unei subscrieri integrale, operațiunea de piață intermediată de BT Capital Partners s-ar ridica la 13,22 milioane lei (2,71 milioane euro). Titlurile dobândite vor fi anulate într-o operațiune de reducere a capitalului social.

Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut

Evergent Investments este fosta SIF Moldova și și-a schimbat denumirea în această săptămână după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat decizia Adunării Generale a Acționarilor din 30 octombrie 2020 luată în acest sens

Mutarea a venit în contextul schimbării legislației pieței de capital în baza unei legi votate de Parlament la sfârșitul anului 2019 și care a transformat anul trecut SIF-urile sub aspect constitutiv. Încă de acum peste 10 ani mai mulți profesioniști ai sectorului financiar intuiau că cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București, unde la acea vreme erau cei mai lichizi emitenți, vor încerca să se departajeze între ele atât prin strategiile de investiții și dezvoltare, cât și prin structura portofoliului. Schimbarea mărcii urma să fie parte a unui astfel de proces.

GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace

Cătălin Iancu, director general adjunct al societății, afirma că schimbarea denumirii este una care semnalizează o nouă viziune în strategia de investiții prin identificarea de oportunități de investiții, inclusiv pe segmentul de private equity.

Sloganul adoptat este "Drive for performance" pentru o societate care în ultimul deceniu a raportat un randament mediu compus anual de peste 10% și a distribuit în acest interval dividende în valoare agregată de aproape 700 milioane lei.

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextual vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru legea fondurilor de investiții alternative care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 30 septembrie un activ net de 1,91 miliarde lei. La nivelul de 1,9401 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri de 1,1950 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursa cu un discount de 38,40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf