Bursele europene au închis în scădere pentru a patra zi consecutiv, din cauza perspectivelor economice incerte la nivel global

Bursele europene au închis în scădere pentru a patra zi consecutiv, din cauza perspectivelor economice incerte la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2024

Indicele regional european Stoxx 600 a închis în declin cu 0,43%, bursele și sectoarele majore fiind împărțite între pierderi și câștiguri, relatează CNBC.

Acțiunile companiilor de utilități au crescut cu 1,66%, în timp ce titlurile companiilor de asistență medicală au scăzut cu 1,4%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Teilor Holding vizează vânzarea de obligațiuni în valoare de până la 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Teilor Holding vizează vânzarea de obligațiuni în valoare de până la 40 milioane lei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acesta marchează a patra zi de scăderi pentru indicele Stoxx 600, după ce vineri a închis pentru prima dată peste 525 de puncte.

În Europa, indicele german DAX aproape a stagnat, după datele care au arătat o creștere a comenzilor fabricilor din țară cu 2,9% în luna iulie.

Cu toate acestea, Benedict Acton-Bond, economist la Moody’s Analytics, a remarcat că comenzile, excluzând produsele mari, cum ar fi avioanele, navele și trenurile, au fost mai mici și a spus că anunțul ”contrazice și mai mult narațiunea că industria atinge nivelul minim”.

Indicele CAC 40, al bursei din Paris, a scăzut cu 0,92%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a scăzut cu 0,34%. Indicele italian FTSE MIB a stagnat, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 0,53%.

Încrederea globală a fost din nou zdruncinat de datele din SUA, după ce rezultatele slabe ale sondajelor referitoare la producție și datele sub așteptări privind locurile de muncă au sugerat o încetinire a celei mai mari economii a lumii.

Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate CITEȘTE ȘI Acțiunile Raiffeisen din Rusia, înghețate

Astfel au fost reluate dezbaterile dacă Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale în loc de 0,25 de puncte, în această lună.

Cifrele prezentate joi au arătat, de asemenea, că salariile din sectorul privat american au crescut în august în ritmul cel mai slab din ultimii trei ani și jumătate, potrivit ADP. Pe Wall Street, acțiunile au scăzut în urma datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni