Bursele europene au închis în creștere, pe măsură ce vânzările de acțiuni la nivel global s-au atenuat

Bursele europene au închis în creștere, pe măsură ce vânzările de acțiuni la nivel global s-au atenuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2024

Bursele europene au închis în creștere, în condițiile în care vânzările globale de acțiuni s-au diminuat, iar investitorii au reacționat la datele privind inflația din SUA, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,9%, aproape toate sectoarele și bursele majore din regiune fiind în teritoriu pozitiv, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunilw companiilor de construcții și materiale și bunuri de uz casnic au condus creșterea, cu avansuri de 1,8%, respectiv 1,7%.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului crește mai rapid în România decât în UE CITEȘTE ȘI Ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului crește mai rapid în România decât în UE

Titlurile companiiloe de călătorii și agrement au fost, de asemenea, în urcare cu 1,6%.

Sectorul automobilelor a recuperat pierderile inițiale, în ziua după Mercedes Benz a spus că își restrânge previziunile privind marja anuală de profit.

Acțiunile europene au închis în scădere în ultimele două sesiuni, pe fondul unei scăderi accentuate a acțiunilor tehnologice din Statele Unite. În general, pierderile Stoxx s-au diminuat față de săptămâna trecută, când indicele regional a înregistrat cea mai proastă performanță din octombrie.

Indicele DAX din Frankfurt a urcat cu 0,68%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,22%, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a avansat cu 1,21%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,12%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,18%.

Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9% CITEȘTE ȘI Romgaz și-a majorat producția de gaze cu peste 4%. Cea de energie a scăzut cu mai mult de 9%

Indicele prețurilor de consum personal din SUA pentru iunie a venit conform așteptărilor, în creștere cu 0,1% față de luna precedentă și cu 2,5% în termeni anuali.

Datele vin înaintea reuniunii Rezervei Federale a SUA de săptămâna viitoare privind politica dobânzilor.

Acțiunile din SUA au crescut vineri, Dow Jones Industrial Average urcând cu 1,6%. Piețele din Asia-Pacific s-au redresat în mare parte vineri, deoarece inflația generală din Tokyo a încetinit ușor la 2,2% în iulie, de la 2,3% în mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni