Bursa românească – la cea mai severă corecție din această toamnă

Bursa românească – la cea mai severă corecție din această toamnă

Sursa foto: Romans Klevcovs | Dreamstime.com

scris 19 nov 2021

Indicele BET a pierdut un procent și jumătate, tras în jos de acțiunile producătorilor de gaze naturale.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Pe bursele europene, tendința zilei a fost negativă în contextul în care investitorii se tem că politicile de lockdown ar putea fi reluate pe continent. Suflarea acestui vânt a ajuns și la BVB, unde piața a avut și particularitatea de a digera și știri negative din piața gazelor naturale, unde, cum a anunțat Profit.ro, sunt companii care rămân fără licență de furnizare, iar transportatorul național nu a găsit la licitație o societate care să asigure din import servicii de echilibrare.

Urmărește-ne și pe Google News

Este segmentul care a dat tonul deprecierilor agresive: -2,24%, până la prețul de 0,4795 lei/acțiune pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au cumulat tranzacții de 3,36 milioane lei, -2,79%, până la prețul de 34,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) ,care au întrunit o activitate de 3,25 milioane lei, și -1,86%, până la prețul de 238,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), care au adunat schimburi de 1,93 milioane lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni CITEȘTE ȘI Turism Felix își majorează de aproape 4 ori profitul net la 9 luni

Sunt mișcările care au tras în jos întreaga piață, pe un rulaj de 50,16 milioane lei (10,13 milioane euro) la categoria acțiuni: -1,44% pentru indicele compozit BET-XT, -0,84% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.705,29 puncte, -2,10% pentru indicele energetic BET-NG și -1,51% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de  12.559,61 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească – la cea mai severă corecție din această toamnă

Trebuie să ne întoarcem în data de 31 august pentru a vedea indicele BET într-o sesiune cu o corecție de o amplitudine mai mare. Totuși, nu întreg tabloul bursier a fost într-atât de sumbru. Cea mai lichidă acțiune, cu transferuri însumând 5,73 milioane lei, cea a One United Properties (ONE), a urcat cu 1,24%, până la prețul de 2,0400 lei/acțiune, în ziua în care a notificat piața asupra achiziției pachetului majoritar al companiei care operează magazinul Bucur Obor.

De asemenea, a 2-a cea mai tranzacționată acțiune, cu volume de 4,11 milioane lei, cea a Băncii Transilvania (TLV), a avut o retragere de numai 0,38%, până la prețul de 2,5900 lei/acțiune. Celăllat titlu bancar lichid de la cota BVB, cel al BRD Groupe Société Générale (BRD), a avut, însă, o depreciere mai severă, de 1,93%, până la prețul de 18,34 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,01 milioane lei.

Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni CITEȘTE ȘI Zentiva România și-a majorat cu o cincime afacerile la 9 luni

Tot pe segmental financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 1,54%, până la prețul de 1,79 lei/acțiune, pe o activitate de 3,05 milioane lei, și titlurile Bursa de Valori București (BVB) au staționat la prețul de 25,20 lei/acțiune, pe o activitate de 2,89 milioane lei.

Pe al 5-lea rulaj al zilei, de 3,06 milioane lei, titlurile MedLife (M) au pierdut 1,41%, până la prețul de 21,00 lei/acțiune, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au suferit un declin de 1,73%, până la prețul de 42,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 2,73 milioane lei. Pe o amplitudine apropiată de media pieței, -1,45%, s-au aflat și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au închis la prețul de 1,0880 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,37 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica