Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie după șocul de pe piețele mari

Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie după șocul de pe piețele mari

Sursa foto: Sureeporn Teerasatean / dreamstime.com

scris 12 oct 2018

Pe fondul unei activități de tranzacționare apropiate de media perioadei, Bursa de Valori București a consemnat o sesiune cu oscilații modeste la nivelul indicilor și acțiunilor principale.

Bursele mari ale lumii s-au temperat după deprecierile consistente de la jumătatea săptămânii, însă investitorii încă sunt prudenți, ceea ce se vede din faptul că ricoșeul a fost mai degrabă timid. Acesta este și cotextul în care la BVB, după declinul de ieri, am avut astăzi o ședință de indecizie. Primele cele mai tranzacționate 7 acțiuni au avut, de altfel, nu numai închideri divergente, dar și cu oscilații mai mici de un procent.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele compozit BET Plus a alunecat cu 0,05% sub referință, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,10%, până la nivelul de 8.393,90 de puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele acțiunilor blue-chip a rămas blocat între mediile mobile de viteză în proporți Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), după deschiderea cu „gap” din sesiunea precedentă. Lumănările japoneze aferente celor 2 sesiuni de tranzacționare au corp mic, reflectând ezitarea investitorilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Bursa românească închide săptămâna cu o ședință de indecizie după șocul de pe piețele mari

Piața de la București s-a corelat mai degrabă cu bursele mature din Europa, care au avut închideri cu deprecieri ușoare: -0,46% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,16% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,20% pentru indicele CAC40 de la Paris și -0,13% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt. Prin contrast, în regiune, cu excepția indicelui PX de la Praga ce a suferit un recul de 0,38%, închiderile au fost pozitive: +1,24% pentru indicele WIG20 de la Varșovia și +1,23% pentru indicele BUX de la Budapesta.

Prințul moștenitor saudit infirmă zvonurile că gigantul petrolier Aramco nu va mai fi listat la bursă. Oferta publică record, programată până în 2021 CITEȘTE ȘI Prințul moștenitor saudit infirmă zvonurile că gigantul petrolier Aramco nu va mai fi listat la bursă. Oferta publică record, programată până în 2021

Peste o treime din rulajul de 35,44 milioane lei (7,61 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost asigurat de transferurile în valoare de 12,67 milioane lei pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au corectat cu 0,22%, până la prețul de 2,3000 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a coborât cu 0,30%, până la prețul de 13,16 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,45 milioane lei.

Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 0,76%, până la prețul de 0,9200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,34 milioane lei. Ziua a fost, însă, pozitivă, pentru titlurile SIF, ceea ce a tras în sus și indicele financiar BET-FI, pentru o închidere la nivelul de 36.472,66 de puncte, cu 0,15% peste referință.

O dinamică apropiată, +0,25%, a avut-o indicele energetic BET-NG. Cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 0,27% la nivelul capitalizării bursiere, cotația stabilizându-se la 0,3780 lei/acțiune în finalul sesiunii în care schimburile însumate au fost de 4,30 milioane lei.

Pe al 2-lea rulaj al zilei, de 6,36 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,15%, până la prețul de 33,45 lei/acțiune. Tot la capitolul energetic, titlurile Electrica (EL) au avut o revenire de 0,19%, până la prețul de 10,50 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,39 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electrica