Indicele BET a închis în staționare, însă unele acțiuni au avut deviații mai mari față de referință, în contextul raportărilor financiare trimestriale.
Bursele dezvoltate au avut o zi de oscilații neconcludente, context în care și la BVB investitorii au fost marcați de nehotărâre. Aceasta transpare din închiderea la nivelul 12.039,54 de puncte, practic, fără deviație, a indicelui BET. Piața și-a luat un răgaz după ce cotația a trecut sub media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), eveniment tehnic negativ, surprins de graficul atașat.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Indlcele financiar BET-FI a avut, de asemenea, un declin anemic, de 0,11%, până la nivelul de 50.455,65 de puncte, în aceeași linie care poate fi interpretată de neclintire a bursei și în care s-au aflat și cele mai lichide acțiuni. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au alunecat cu 0,11% sub referință, până la prețul de 19,31 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,63 milioane lei.
Totuși, piața locală a afost departe de nemișcarea pe care o arată indicii. Spre exemplu, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au avut un salt de 3,38%, până la prețul de 49,00 lei/acțiune, pe o activitate de 5,03 milioane lei. În oglindă, titlurile Transgaz (TGN) au suferit un recul de 5,56%, până la prețul de 18,00 lei/acțiune, în ziua în care compania a raportat înjumătățirea profitului net trimestrial.
Tot pe segmentul gazelor naturale, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 1,83%, până la prețul de 39,00 lei/acțiune, pe transferuri de 1,78 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,17%, până la prețul de 0,4688 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 6,02 milioane lei. După închierea pieței, în piață au sosit știrile că acest emitent va plăti o variantă”îndulcită” a suprataxei pentru producătorii de energie, dar și că Evergent Investments (EVER) și-a dublat deținerea la compania petrolieră.
CITEȘTE ȘI One United Properties își majorează cu două treimi vânzările la T1Piața a fost departe de apatie. Rulajul de 42,58 milioane lei (8,62 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost apropiat de valoarea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani. La această lichdiitate au avut un aport important și acțiuni de pe segmentul financiar.
Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 1,23%, până la prețul de 2,0100 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,99 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au staționat la prețul de 12,00 lei/acțiune în circumstanțele unor schimburi de 2,20 milioane lei, și titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la București, au pierdut 1,19%, pe transferuri de 1,45 milioane lei.