Agroland vizează o nouă rundă de finanțare prin obligațiuni corporative

Agroland vizează o nouă rundă de finanțare prin obligațiuni corporative
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 sep 2024

Compania care operează lanțul agroalimentar Agroland vizează o nouă rundă de finanțare prin obligațiuni corporative, cu un an înaintea scadenței celeilalte emisiuni de bonduri, promovată în vara anului 2020.

Consiliului de Administrație al Agroland Business System (AG) a luat decizia pentru demararea unei oferte care are ca obiect emiterea unui număr de până la 150.000 obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și neconvertibile cu o valoare totală de până la 15 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Emisiunea se adresează unui număr de maximum 149 de investitori în cadrul unui plasament privat ar urma să fie scadentă în 4 ani și rata cuponului de 9,75%, plătibilă semestrial. Obligațiunile vor putea fi rambursate anticipat, doar integral, la inițiativa companiei, începând cu al 2-lea an al duratei de viață a obligațiunilor, caz în care societatea va plăti deținătorilor pentru fiecare obligațiune deținută la data de referință un preț de răscumpărare „clean” de 101%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Transgaz și-a dublat profitul la jumătatea anului CITEȘTE ȘI Transgaz și-a dublat profitul la jumătatea anului

Capitalul atras în cadrul acestei noi emisiuni de obligațiuni corporative va fi utilizat pentru achiziția strategică de cereale și alte materii prime destinate fabricilor de nutrețuri combinate, în contextul anticipării unei creșteri semnificative a prețurilor acestora, spune notificarea către Bursă a companiei. „Aceasta investiție va permite companiei să își protejeze marjele de profit la nivelul activității de retail și al producției de ouă, inclusiv în segmentul bio, asigurând totodata un avantaj competitiv pe piață prin menținerea unor costuri optimizate și a unei aprovizionări sigure”, mai spune raportarea menționată.

Agroland mai are listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București o emisiune de obligațiuni în valoare de 8,08 milioane lei (AGR25), cu un cupon fix al dobânzii de 9,00% și care se tranzacționează sub valoarea nominală. Titlurile au fost aduse în ringul bursier în vara anului 2020, chiar înainte de listarea Agroland Business Systems să se listeze la începutul anului 2021 pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare de la BVB, unde, la ultimul preț de închidere de 1,3850 lei/acțiune, societatea are o capitalizare de piață de 124,62 milioane lei (25,04 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland business system
bvb
bursa
obligatiuni