Acțiunile Băncii Transilvania trag în sus bursa

Acțiunile Băncii Transilvania trag în sus bursa
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 dec 2017

În condițiile în care au adunat mai mult de jumătate din activitatea de tranzacționare de la Bursa de Valori București de astăzi, acțiunile Băncii Transilvania s-au apreciat cu 1,38%, ceea ce a permis prelungirea raliului și în sesiunea de astăzi.

Vânzările agresive din prima jumătate a lunii sunt amendate de un rally pe măsură, care a continuat și astăzi. Piața a urcat, susținută, ca și ieri, de acțiunile bancare, chiar și în contextul unei sesiuni europene preponderent nefavorabile. Indicii principali ai piețelor mature au avut deprecieri pe linie: -0,83% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,25% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,56% pentru indicele CAC40 de la Paris și -1,11% pentru indicele DAX de la Frankfurt

Urmărește-ne și pe Google News

Piața de la București s-a cuplat mai degrabă indicilor regionali care au avut aprecieri modeste și moderate: +0,14% pentru indicile WIG20 de la Varșovia, +0,10% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,43% pentru indicele PX de la Praga. La BVB indicele compozit BET Plus a urcat cu 0,43%, iar indicele BET s-a apreciat cu 0,40%, până la nivelul de 7.800,40 de puncte. Indicele reprezentativ este deja cu 5,21% peste minimul local consemnat intraday miercurea trecută, însă după elanul din aceste zile, indicele BET s-a apropiat de o confluență de rezistențe date de pragul de referință de la 7.860 de puncte, retragerea Fibonacci de 38,2% a declinului din intervalul august-decembrie și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55).

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Black Sea Oil &Gas, D&B David și Baias, Electrica Furnizare, eon, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Transgaz
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum - Crizele sanitare și reziliența sistemului medical românesc - Ediția a XIV-a. Parteneri: Bristol Myers Squibb, Crisia Farm, UCB
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank

Acțiunile Băncii Transilvania trag în sus bursa

Impulsul a fost susținut de ricoșeul puternic din minime a titlurilor bancare, care au fost și cele mai afectate de scăderile din a 2-a parte a anului. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o reveire de 1,38%, până la prețul de 2,2000 lei/acțiune, pe transferuri de 40,99 milioane lei, reprezentând 51,30% din rulajul de 79,90 milioane lei (17,26 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Societe Generale (BRD), a avansat cu 0,63%, până la prețul de 12,88 lei/acțiune – cu un leu peste ultima valoare de tranzacționare a anului trecut – pe volume echivalente cu 4,50 milioane lei în piața reglementată. Pe acest emitent a fost efectuatăși singura tranzacție specială a zilei din piața deal, de 6,49 milioane lei.

Fondul Proprietatea nu vede bine volatilitatea conducerilor companiilor de stat. Managerul Konieczny pentru Profit.ro: Nu le este frică să îndepărteze oamenii care au adus schimbări pozitive. De speriat! CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea nu vede bine volatilitatea conducerilor companiilor de stat. Managerul Konieczny pentru Profit.ro: Nu le este frică să îndepărteze oamenii care au adus schimbări pozitive. De speriat!

În așteptarea prețului ofertei publice de răscumpărare pentru 1,20 milioane din acțiunile proprii, Fondul Proprietatea (FP) continuă să atragă interesul investitorilor. Schimburile de astăzi pe acest simbol s-au cifrat la 13,50 milioane lei. Cotația a urcat cu 0,12%, până la prețul de 0,8700 lei/acțiune. O amplitudine apropiată, +0,12%, au avut-o și indicele fondurilor închise BET-FI, care a închis la nivelul de 39.873,44 de puncte.

Prin contrast, indicele energetic BET-NG a suferit un recul de 0,11%. Cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a pierdut 0,71% la nivelul capitalizării bursiere, cotația închizând la prețul de 0,2810 lei/acțiune o zi în care transferurile s-au cifrat la 6,56 milioane lei.

La același capitol, titlurile Electrica (EL) s-au apreciat cu 1,08%, până la prețul de  11,22 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,02 milioane lei. Cotația este cu 6,65% peste minimul de 10,52 lei/acțiune consemnat intraday în ședința de vineri. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 0,16%, până la prețul de 31,55 lei/acțiune, pe transferuri de 1,12 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bursa
bvb
fondul proprietatea
brd
electrica
romgaz