Acționarii SIF Moldova au aprobat consolidarea valorii nominale a acțiunii la nivelul de 2,5 lei pe unitate

Acționarii SIF Moldova au aprobat consolidarea valorii nominale a acțiunii la nivelul de 2,5 lei pe unitate
scris 13 ian 2016

Acționarii SIF Moldova (SIF2) au aprobat, miercuri, propunerea Consiliului de Administrație de majorare a valorii nominale a titlurilor la 2,5 lei/acțiune, de la 0,1 lei/acțiune, și procedurile aferente acestei operațiuni.

Cu prezența a 30,67% din drepturile de vot AGEA de la SIF Moldova a votat propunerea formulată la jumătatea lunii noiembrie de consolidare a valorii nominale a acțiunii, în paralel cu reducerea numărului de acțiuni. Conform noii hotărâri, capitalul social de 103,82 milioane lei va fi împărțit într-un număr de 41,53 milioane acțiuni, cu valoarea nominală de 2,5 lei pe unitate.

Operațiunea va fi însoțită printr-o serie de proceduri prin care acționarii cu un număr mic de titluri să-și poată exercita opțiunile de aport în numerar sau de restituire de capital social, prin care se urmărește ca aceștia să nu înregistreze pierderi prin rotunjirea valorii.

Urmărește-ne și pe Google News

Operațiunea, prin existența acestor diferențe, fusese caracterizată de către Asociația Investitorilor pe Piața de Capital (AIPC) drept o veritabilă încercare de expropriere a micilor acționari. "AIPC dorește să sublinieze că măsura de «consolidare» a acțiunilor propusă de SIF Moldova este echivalentă cu o expropriere, având drept efect o veritabilă lipsire a micilor acționari de dreptul lor de proprietate asupra acțiunilor", afirma la sfârșitul anului trecut Asociația.

Mișu Negrițoiu: Dacă eliminăm pragurile, mai degrabă SIF-urile se vor cumpăra între ele CITEȘTE ȘI Mișu Negrițoiu: Dacă eliminăm pragurile, mai degrabă SIF-urile se vor cumpăra între ele

Acționarii care nu vor să piardă valoare va trebui să urmărească procedurile votate astăzi în AGA. Astfel, pe 15 februarie 2016 ar urma să fie prima dată de înregistrare pentru identificarea acționarilor care au dreptul să-și exercite opțiunile de aport în numerar sau de restituire a aportului la capitalul social. O a doua dată de înregistrare este 30 martie pentru acționarii asupra cărora se răsfrâng efectele acestei legi, în timp ce termenul de plată este 15 aprilie, conform deciziilor de astăzi ale AGA SIF Moldova notificate Bursei de Valori București.

Acțiunile SIF Moldova au închis sesiunea bursieră de ieri la prețul de 0,738 lei/acțiune, valoare la care capitalizarea companiei se cifrează la 766,17 milioane lei (169,19 milioane euro). Față de ultimul nivel al activului net de 1,47 miliarde lei publicat pentru noiembrie 2015, societatea se tranzacționează cu un discount de piață de 47,96%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
aipc