Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor

Perspectivă: Ce se va întâmpla în 2021 cu piața criptomonedelor
scris 29 ian 2021

2020 a fost un an greu pentru majoritatea industriilor, inclusiv pentru piața de capital, iar piața criptomonedelor nu a făcut excepție.

Cu toate acestea, de-a lungul anului, multe monede virtuale au întâmpinat o creștere constantă și chiar au atins recorduri, ceea ce este promițător pentru cei care cumpără criptomonede în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News

Când SUA au început să se lupte cu noul virus Covid-19, la începutul lunii martie 2020, valoarea Bitcoin era sub 4.000 de dolari. Piața de criptomonede a intrat în declin pe tot globul în luna martie – de la 263 mld USD, marketcapul coborând la 135 mld la jumătatea lunii martie. Cea mai valoroasă monedă virtuală a lumii a ajuns însă să fie tranzacționată în decembrie cu peste 23.000 de dolari.

Iar predicțiile pentru 2021 pentru cei care cumpără criptomonede arată promițător. Competiția pe piața monedelor virtuale nu face decât să crească interesul și siguranța celor care aleg să investească în acest domeniu. Facebook și Google au avansat serios cu planurile creării unor noi monede digitale. Ofertele tehnice nu sunt identice cu bitcoin, dar dacă monedele apar în 2021, s-ar putea să oprească din creșterea bitcoin. Mai mult, Banca Reglementelor Internaționale a emis un raport care indică faptul că 80% din băncile centrale ale lumii lucrează la o formă de monedă digitală.

Pentru bitcoin, 2020 a coincis cu o evoluție impresionantă în adaptarea pe piață. Companii mari i-au oferit validare, fie prin investiții serioase (Square a investit 50 milioane dolari), fie prin includerea în sistemele lor de plată (utilizatorii PayPal pot să cumpere și să vândă bitcoin).

Noi monede digitale pentru cei care cumpără criptomonede

Nici celelalte produse aflate în atenția celor care cumpără criptomonede nu stau rău: Etherum, principalul competitor bitcoin, a crescut cu 33% de anul trecut până în prezent, atingând vârful de 1.420 dolari pe 19 ianuarie 2021. Ripple, o alternativă viabilă la sistemul de plăți prin transfer bancar, a cunoscut, de asemenea, o creștere bruscă a valorii în ultima lună, cu aproximativ 107% față de sfârșitul lunii noiembrie.

Iar noile criptomonede au început și ele anul exploziv. Litcoin a înregistrat o creștere de 167% în acest an. În plus, moneda vine cu câteva avantaje: oferă o metodă de tranzacționare mai rapidă și, totodată, un punct de intrare mai ieftin pentru noii investitori. Cosmos începe și ea să atragă atenția investitorilor, după ce a anunțat că intenționează să creeze un „internet al blockchain-urilor” care să le permită să se conecteze și să interacționeze într-un mod similar cu dispozitivele clasice. Bitcoin Cash – deși numele îi poate induce în eroare pe investitori - nu are legătură cu bitcoin. Cu toate acestea, moneda profită de pe urmele numelui și câștigă constant cumpărtori. Bitcoin Cash reprezintă o opțiune mai ieftină pentru Bitcoin, valoarea monedei digitale fiind de aproximativ 300 dolari.

Reglementarea criptomonedelor, pe lista de priorități a administrației Biden

Pentru autoritățile de reglementare, există preocupări serioase legate de riscurile cu care cei care cumpără criptomonede se confruntă: noua tulpină Covid-19 care poate aduce schimbări pe piața de tranzacționare, riscul sporit de hacking, volatilitatea continuă sau așteptatele politici de reglementare.

De altfel, pe lista de priorități a administrației Biden se va afla și reglementarea criptomonedelor. Presupunerea firească este că o administrație democratică va reglementa mai strict decât o administrație republicană acest domeniu, totuși unii au afirmat că perioada Biden va fi „bună pentru criptomonede”.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
etherum