Mai mult de jumătate din cheltuielile populației au fost alocate pentru consum, în 2018

Mai mult de jumătate din cheltuielile populației au fost alocate pentru consum, în 2018
scris 6 iun 2019

Mai mult de jumătate (56,5%) din cheltuielile efectuate anul trecut de populația României au fost alocate pentru consum, respectiv alimente, băuturi, mărfuri nealimentare sau plata unor servicii, în timp ce 31,5% din cheltuieli au reprezentat impozite și contribuții către stat, potrivit datelor Institutului național de Statistică, publicate joi.

Pe de altă parte, cheltuielile pentru achiziția sau construcția unei locuințe sau pentru cumpărarea de acțiuni reprezintă numai 0,5% din totalul cheltuielilor gospodăriilor, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Anul trecut, cheltuielile lunare totale pentru o gospodărie au fost, în medie, de 3.667 lei (1.407 lei pe persoană) și au reprezentat 86,2% din nivelul veniturilor totale.

Radu Ghețea, la Profit TV: Inițiativele din domeniul bancar ar trebui discutate cu industria înainte să fie publice. După OUG 114 rămâne întrebarea – la ce folosește? Despre privatizarea CEC CITEȘTE ȘI Radu Ghețea, la Profit TV: Inițiativele din domeniul bancar ar trebui discutate cu industria înainte să fie publice. După OUG 114 rămâne întrebarea – la ce folosește? Despre privatizarea CEC

"Principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.). Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,5%)", precizează INS.

viewscnt
Afla mai multe despre
cheltuieli
ins
consum