Germania va reduce cheltuielile pentru a respecta regulile UE

Germania va reduce cheltuielile pentru a respecta regulile UE
scris 16 oct 2024

Noile reguli UE vor limita și mai mult spațiul de manevră fiscală pentru bugetele Germaniei și, în următorii ani, va fi nevoie de și mai multă consolidare fiscală pentru a respecta reglementările europene, au declarat miercuri pentru Reuters o serie de surse din cadrul Ministerului de Finanțe de la Berlin.

În luna iunie a acestui an, Germania a primit de la Comisia Europeană o traiectorie de ajustare în următorii patru ani, care a servit drept bază pentru planul bugetar trimis marți de autoritățile germane. În acest document se arată că cea mai mare economie a Europei va trebui să limiteze creșterea cheltuielilor nete la 2,25% în ritm anual în 2025, de la 3,75% în acest an, au precizat sursele citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Airbus pregătește concedieri CITEȘTE ȘI Airbus pregătește concedieri

Planul fiscal pe termen mediu mai arată că deficitul guvernamental general va fi de 2,5% din PIB în 2024, aproape la fel ca și în 2023, când deficitul a fost de 2,6% din PIB, scrie Agerpres.

Pe baza proiecțiilor, deficitul guvernamental al Germaniei se va reduce până la 1,75% din PIB în 2025.

VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere! CITEȘTE ȘI VIDEO Directorul Executiv al ARB atenționează: Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, este foarte posibil să fie o fraudă. Atenție la promisiunile nerealiste! Nu furnizați datele bancare la cerere!

Planul fiscal pe termen mediu al autorităților de la Berlin mai arată că raportul datorie-PIB va crește ușor, de la 62,9% din PIB anul trecut, până la 63,25% din PIB în 2024, și va rămâne la acel nivel în 2025.

Cheltuielile cu tranzacțiile financiare au drept efect o majorare a raportului datorie-PIB dar nu sunt incluse la calcul deficitului potrivit criteriilor de la Maastricht.

Noile reguli bugetare, introduse în luna aprilie, oferă statelor membre cel puțin patru ani pentru a reduce deficitul, înainte de a fi vizate de sancțiuni, care includ amenzi sau pierderea fondurilor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
ue