Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Transilvania preia Bancpost și alte două instituții financiare deținute în România de grecii de la Eurobank

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Transilvania preia Bancpost și alte două instituții financiare deținute în România de grecii de la Eurobank
scris 5 feb 2018

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. preia Bancpost S.A., precum și firma de leasing ERB Leasing IFN S.A si instutuția financiară nebancară ERB Retail Services IFN S.A., deținute de Eurobank în România.

Banca Transilvania, locul doi în piața bancară locală, a anunțat în noiembrie 2017 achiziția Bancpost. 

Urmărește-ne și pe Google News

Banca Transilvania și Bancpost vor acționa că entități separate până la finalizarea tranzacției, urmând că doar după această dată să fie procesul de integrare a Bancpost în cadrul BT, inclusiv după îndeplinirea procedurilor legale și obținerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităților.

Dolarul se află la un minim multianual, iar declinul ar putea continua CITEȘTE ȘI Dolarul se află la un minim multianual, iar declinul ar putea continua

Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o rețea de 147 de sucursale în România și peste 1 milion de clienți, fiind una dintre cele mai mari piețe ale Eurobank în afara Greciei.

Eurobank, a treia mare bancă din Grecia în funcție de active, mai este prezentă în Bulgaria, Serbia și Cipru. În Romania, Eurobank controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, precum și alte societăți financiare.

Banca Transilvania, cu o cotă de piață de peste 13% și active totale în valoare de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde de euro), este a doua banca din România. BT are peste 7.000 de angajați, 2.2 milioane de clienți și aproximativ 500 de unități.

Este prima bancă din România listată la Bursă de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
banc post
banca transilvania
consiliul concurentei