Comisia Europeană ar putea ajuta România să înființeze o bancă de dezvoltare

Comisia Europeană ar putea ajuta România să înființeze o bancă de dezvoltare
scris 21 feb 2017

Comisia Europeană și-a exprimat acordul pentru oferirea de asistență tehnică pentru crearea unei Bănci de Dezvoltare în România, a anunțat marți Ministerul Finanțelor, după ce ministrul de resort, Viorel Ștefan, a participat la întâlniri cu reprezentanții ai Comisiei Europene.

În cadrul întâlnirilor, Ștefan a discutat cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, evoluțiile macroeconomice ale României și construcția bugetară aferentă anului 2017, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

“Comisia Europeana și-a exprimat acordul pentru oferirea de asistență tehnică, inclusiv pentru crearea unei Bănci de Dezvoltare în România și s-a convenit continuarea dialogului la nivel politic”, se arată în comunicatul transmis de minister.

Ministrul Finanțelor a susținut poziția României în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) la reuniunea din 21 februarie, consacrată în principal tematicii combaterii evaziunii fiscale.

Primul punct pe agenda discuțiilor l-a reprezentat propunerea de modificare a directivei Consiliului (UE) 2016/1164 în ceea ce privește tratamentele neuniforme ale elementelor hibride care implică țări terțe.

Compania TransferWise a lansat un serviciu de transfer internațional de bani prin intermediul Facebook CITEȘTE ȘI Compania TransferWise a lansat un serviciu de transfer internațional de bani prin intermediul Facebook

Propunerea face parte din pachetul publicat de Comisia Europeană care cuprinde planurile de revizuire a modului de impozitare a societăților în cadrul pieței unice.

”Am susținut adoptarea acestui proiect de directivă ca instrument necesar în lupta contra evaziunii fiscale, cu atât mai mult cu cât și actualul guvern de la București a făcut o prioritate din această temă. Aceasta directivă este necesară pentru a combate abuzurile generate de folosirea unor instrumente financiare sau entități supuse unor reglementari fiscale diferite între jurisdicții. Am susținut data din propunerea de compromis a Președinției malteze, și anume transpunerea directivei de către statele membre până la finele anului 2019”, a afirmat Ștefan.

Un alt subiect abordat a fost lista UE a jurisdicțiilor necooperante în domeniul impozitării. Miniștrii au discutat și agreat sfera de aplicare a criteriilor pentru întocmirea acestei liste.

Alte teme de pe agenda ECOFIN au vizat adoptarea recomandării Consiliului privind descărcarea de gestiune pentru Comisia Europeană privind execuția bugetară pentru anul financiar 2015 și adoptarea concluziilor privind orientările bugetare pentru anul 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
ministerul finantelor
banca de dezvoltare