Citi a devenit prima bancă americană supravegheată de BCE, după votul pro-Brexit al britanicilor

Citi a devenit prima bancă americană supravegheată de BCE, după votul pro-Brexit al britanicilor
scris 21 nov 2016

Banca americană Citi a devenit luni prima bancă majoră cu operațiuni globale care va fi supraveghează de Banca Centrală Europeană (BCE) după votul pro-Brexit al britanicilor, opțiune analizată de mai multe companii din Marea Britanie care vor să își păstreze accesul pe piața unică europeană, relatează Reuters.

Băncile caută soluții pentru a continua să își ofere cu ușurință serviciile în UE, o piață de 450 de milioane de oameni, după ce Marea Britanie se va retrage. Una dintre opțiuni este să transfere suficiente active în zona euro pentru a fi supravegheată de BCE, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Divizia irlandeză a Citi, Citibank Holdings Ireland, a fost inclusă luni pe o listă de bănci mari supravegheate direct de BCE, după ce și-a mărit activele anul trecut prin fuziunea cu Citibank International din Marea Britanie.

Goldman Sachs analizează trasferarea unora dintre active din Londra la Frankfut, iar Sabine Lautenschlaeger, membră în board-ul BCE, a spus săptămâna trecută că mai multe bănci discută cu banca centrală mișcări similare.

Citi a anunțat că ar putea să transfere o parte din operațiuni în UE, dar nu se va retrage în totalitate din Marea Britanie.

STUDIU Dobânzile negative nu au pus capăt obsesiei de economisire a europenilor CITEȘTE ȘI STUDIU Dobânzile negative nu au pus capăt obsesiei de economisire a europenilor

Subsidiara irlandeză a Citi reunește operațiunile de retail bancar din Europa și are active de circa 46 de miliarde de euro. Aceasta nu include însă și operațiunile de brokeraj și de trading ale Citi.

Potrivit reglementărilor din SUA, operațiunile de brokeraj și de trading trebuie să fie separate de cele de retail.

Băncile din zona euro cu active de sub 30 de miliarde de euro sunt în general supravegheate de autoritățile naționale, cu excepția cazului în care îndeplinesc alte criterii, cum ar fi cazul în care sunt una dintre cele mai mari trei bănci din țara de origine.

Numărul total al băncilor supravegheate direct de către BCE a scăzut de la 129 la 127, după o fuziune și două restructurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
citi
brexit