Bursele europene cresc pentru prima oară în ultimele patru zile, susținute de avansul petrolului

Bursele europene cresc pentru prima oară în ultimele patru zile, susținute de avansul petrolului
scris 10 oct 2016

Acțiunile europene au consemnat luni prima sesiune “verde” din ultimele patru zile, sprijinite de avansul cotațiilor petroliere și de datele optimiste privind evoluția economiilor din zona euro. Titlurile Deutsche Bank au recuperat pierderile din prima parte a zilei, după ce ministrul Finanțelor din Austria a afirmat că cea mai mare bancă germană își va rezolva problemele din SUA.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis cu o creștere de 0,7%, după ce pe parcusul sesiunii s-a depreciat cu până la 0,6%. Creșteri de peste 1% au fost consemnate la Frankfurt, unde referința DAX 30 a urcat cu 1,3%, și Paris, indicele CAC 40 avansând cu 1,1%. Bursa londoneză s-a apreciat cu 0,8%.

Urmărește-ne și pe Google News

Evoluția a fost influențată, în principal, de creșterea cotațiilor petrolului. Barilul de Brent a sărit peste pragul de 53 de dolari pentru a doua oară în ultimele 10 zile, după ce ministrul saudit al Energiei a estimat că prețul aurului negru ar putea atinge 60 de dolari pe baril în perioada următoare. Totodată, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită să se alăture inițiativei OPEC și să plafoneze sau să reducă propria producție de petrol.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Brent-ul a sărit de 53 dolari/baril în urma comentariilor optimiste ale ministrului saudit al Energiei CITEȘTE ȘI Brent-ul a sărit de 53 dolari/baril în urma comentariilor optimiste ale ministrului saudit al Energiei

Acțiunile Royal Dutch Shell au avansat cu 2,8%, cele ale BP, cu 1,7%, iar titlurile Tullow Oil și Total, cu câte 2%.

În sectorul bancar, acțiunile Deutsche Bank au recuperat declinul de 3% generat de informațiile potrivit cărora șeful băncii nu a reușit încă să ajungă la o înțelegere cu autoritățile americane pentru soluționarea anchetei legată de titlurile de valori garantate cu credite ipotecare (MBS) vândute înainte de criza financiară din 2007-2008.

Titlurile băncii s-au apreciat cu 2,7%, până la 12,48 euro/unitate, după ce ministrul Finanțelor din Austria, Hans Joerg Schelling, a spus că instituția ar trebui să poată “să își rezolve problemele cu autoritățile din SUA” și a apreciat că o amendă de 10 miliarde de dolari ar fi prea mare, scrie Bloomberg.

De partea cealaltă, acțiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au pierdut 1,8% din valoare, pe fondul informațiilor privind practicile băncii, care ar fi încercat să obțină venituri suplimentare de pe urma companiilor cu probleme financiare, provocând inclusiv falimentul unor firme de talie mică sau mijlocie, pentru a le vinde activele.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
evolutii
deutsche bank