Boris Johnson, primarul Londrei: Industria financiară londoneză ar înflori după Brexit

Boris Johnson, primarul Londrei: Industria financiară londoneză ar înflori după Brexit
scris 23 mar 2016

Industria financiară londoneză ar înflori dacă britanicii ar vota pentru ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, la referendumul din 23 iunie, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson, transmite Bloomberg.

Referindu-se la discuțiile avute cu mai mulți bancheri de rang înalt, Johnson, care este un oponent de marcă al campaniei premierului David Cameron de rămânere în Uniunea Europeană a Marii Britanii, a spus că sprijinul pentru UE este scăzut între liderii de afaceri, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News

”Ceea ce m-a izbit în discuțiile private pe care le-am avut ocazional cu lideri bancari este că nu cred că Brexitul ar provoca daune poziției Londrei de principal centru financiar”, a afirmat Johnson miercuri, în comitetul pentru finanțe al Camerei Comunelor.

El a adăugat că atunci când analizezi opiniile acestor oameni, sunt mult mai puțin ferme decât s-ar crede.

Johnson a anunțat luna trecută că va susține ieșirea Marii Britanii din UE, dând astfel o lovitură campaniei în favoarea rămânerii, dusă de Cameron.

Operatorii telecom vor instala rețele pe proprietatea statului fără costuri suplimentare CITEȘTE ȘI Operatorii telecom vor instala rețele pe proprietatea statului fără costuri suplimentare

Decizia primarului Londrei a atras sprijinul mai multor membri ai Partidului Conservator și îl face favorit, la casele de pariuri, pentru înlocuirea lui Cameron în funcția de premier.

“Cred că City va continua să înflorească în afara UE, să înflorească puternic. În favoarea Londrei există o masă critică de motive, care nu au nimic de-a face cu UE”, a spus Johnson.

Primarul Londrei consideră că avertismentele legate de efectele Brexit sunt exagerate și a respins avertismentele că lira s-ar putea prăbuși, el considerând că economia va deveni mai competitivă.

”Lira va fi la fel de puternică și robustă ca economia britanică. Riscurile sunt legate de UE. De ce am rămâne legați de acest sistem anti-democratic”, a spus Johnson.

El a arătat că există argumentele politice bune pentru rămânerea în blocul comunitar, dar nu și argumente economice.

Primarul a fost acuzat de exagerare până la denaturare, de către președintele comitetului, parlamentarul conservator Andrew Tyrie, în legătură cu acuzațiile pe care le-a făcut, privind reglementările exagerate ale UE, în probleme diverse, de la dimensiunile coșciugelor la baloanele pentru petrecerile copiilor și pliculețele de ceai.

”O parte din aceste povești sunt doar rodul imaginației dumneavoastră”, a spus Tyie.

Johnson și-a susținut afirmațiile, spunând că va duce comitetului dovezi.

Credit Suisse va concedia 6.000 de angajați și vrea economii de 1,7 miliarde de franci elvețieni în 2016 CITEȘTE ȘI Credit Suisse va concedia 6.000 de angajați și vrea economii de 1,7 miliarde de franci elvețieni în 2016

“Avantajul Brexitului este că putem modifica acele reglementări. Fără Brexit nu putem face nimic. Regelementările nu sunt potrivite pentru nevoile acestei țări”, a arătat primarul.

Johnson a mai argumentat că crizele recente prin care a trecut UE vor face ca țările membre să dorească să încheie rapid un acord post-Brexit, pentru a reduce incertitudinile și întârzierile.

Ministrul de Finanțe George Osborne, cel mai mare rival al lui Johnson pentru șefia Partidului Conservator, va apărea în fața comitetului de finanțe joi.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris johnson
brexit