Bogdan Neacșu, CEC Bank, ales de bancheri nou președinte ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

Bogdan Neacșu, CEC Bank, ales de bancheri nou președinte ARB, în locul lui Sergiu Oprescu
Oana Osman
Oana Osman
scris 27 mai 2021

Bogdan Neacșu, directorul general CEC Bank, cel mai tânăr șef de bancă, este noul președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor (ARB), potrivit votului din Adunarea Generală de astăzi a Asociației. După două mandate la conducerea Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor (ARB), preluată în 2015, Sergiu Oprescu, președintele executiv Alpha Bank, nu a mai candidat pentru un nou mandat, după ce, anul trecut, a preluat noi responsabilități internaționale extinse în cadrul grupului financiar elen, fiind numit și președinte al holdingului care administrează rețeaua internațională a grupului din Grecia.

Consiliul Director este organul deliberativ și decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani. Pentru funcția de președinte a mai candidat, anul acesta, pe lângă Bogdan Neacșu, și Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, după cum Profit.ro a anunțat anterior.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Neacșu, CEC Bank, și Dan Sandu, Intesa SanPaolo, candidează pentru șefia ARB, în locul lui Sergiu Oprescu

Bogdan Neacșu, 42 de ani, a preluat conducerea CEC Bank în octombrie 2019, fiind cel mai tânăr director general - președinte al comitetului de direcție.  În ultimii doi ani, a demarat procesul de modernizare a băncii și a digitalizat o serie de servicii.

Anterior a fost vicepreședinte responsabil cu riscul la Patria Bank. Absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), a început să lucreze în sectorul bancar în 2005, la Direcția de Reglementare și Autorizare din BNR. Doi ani mai târziu a plecat la BRD-Groupe Societe Generale, iar în 2009 la Volksbank, unde a avut întâi responsabilități în zona de risc iar apoi a ajuns vicepreședinte pe zona clienților corporativi. După preluarea băncii de către Banca Transilvania, și-a reluat atribuții în zona de risc. În august 2015 a acceptat oferta Garanti Bank, unde a devenit director general adjunct și vicepreședinte în boardul executiv responsabil cu zonele de risc, conformitate, control și guvernanță corporatistă.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

După doi ani la Garanti, în aprilie anul trecut a fost numit în funcția de director executiv al diviziei de risc al Băncii Comerciale Carpatica și membru al Comitetului Directorilor cu un mandat de patru ani. După fuziunea băncii cu Nextebank, în urma căreia a rezultat Patria Bank, Bogdan Neacșu a fost recurtat în poziția de vicepreședinte de risc al noii entități. Patria a fuzionat ulterior și cu Banca Comercială Carpatica.

Până în prezent, Conducerea Consiliului Director al ARB a fost asigurată de Sergiu Oprescu, aflat la al doilea mandat de președinte, Luminița Delia Runcan (derector general adjunct Banca Transilvani), desemnată vicepreședinte, alături de încă cinci membri în consiliu: Francois Bloch, director general BRD Groupe Societe Generale, Mihaela Bitu, Director general ING Bank, Dan Sandu, director general Intesa SanPaolo Bank, Mioara Popescu, președinte executiv IDEA Bank și Cristian Agalopol, director executiv pentru Europa Centrală și de Est CITI Bank.

Conducerea executivă a asociației este asigurată de Florin Dănescu, președinte executiv ARB.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec
arb
bogdan neacsu