Societe Generale a trimis Băncii Angliei planul de intervenție elaborat în contextul Brexitului

Societe Generale a trimis Băncii Angliei planul de intervenție elaborat în contextul Brexitului
scris 11 iul 2017

Proprietarul BRD, grupul francez Societe Generale, a depus planul de intervenție cerut de Banca Angliei în contextul Brexitului înainte de termenul limită, stabilit pentru 14 iulie, a anunțat marți directorul adjunct al grupului, Severin Cabannes.

După declanșarea formală a procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, banca centrală britanică a cerut băncilor, asigurătorilor și altor firme din sectorul financiar să transmită care sunt planurile de intervenție analizate, pentru a se asigura că toate companiile de profil sunt pregătite pentru orice eventualitate, inclusiv pentru pierderea dreptului de pașaport cauzată de un așa numit “Brexit dur”.

Urmărește-ne și pe Google News

Societe Generale are avantajul unor hub-uri de afaceri duale, în Londra și Paris, astfel că se va putea adapta cu ușurință Brexitului, a spus Cabannes la o conferință pe teme bancare organizată în capitala Franței, scrie Reuters.

Băncile din UE amenință că vor părăsi Londra în masă dacă vor fi obligate să își transforme sucursalele în filiale. \ CITEȘTE ȘI Băncile din UE amenință că vor părăsi Londra în masă dacă vor fi obligate să își transforme sucursalele în filiale. "Îmi cumpăr bilet doar dus și îi iau pe toți cu mine"

Grupul francez are aproximativ 4.000 de angajați în Marea Britanie.

Cabannes nu a specificat câți angajați vor fi transferați în afara țării în cazul unui Brexit dur, scenariu în care băncile prezente pe piață nu vor mai avea dreptul de a-și vinde liber serviciile financiare pe teritoriul UE. Deloc surprinzător, Parisul va fi principala destinație în cazul unui transfer al operațiunilor, a precizat el.

Cel mai probabil, banca americană JPMorgan Chase va alege orașul german Frankfurt pentru sediul legal al operațiunilor europene post-Brexit, potrivit directorului general Jamie Dimon.

Prezent la conferința din Paris, șeful JPMorgan a adăugat că nu a fost luată o decizie finală în acest sens.

"Vom folosi, probabil, banca din Frankfurt, pentru că avem deja autorizațiile. Însă angajații ar putea fi (mutați) în Paris, Olanda, sau Madrid… Încă nu ne-am hotărât, suntem aici ca să discutăm", a spus el.

La începutul lunii mai, șeful diviziei de investment banking al JP Morgan, Daniel Pinto, a spus că grupul american va transfera sute de angajați din Londra la subsidiarele din Dublin, Frankfurt și Luxemburg.

"Trebuie să ne pregătim pentru un scenariu în care nu va fi un acord în privința drepturilor de pașaport între Marea Britanie și UE, astfel că va trebui să transferăm o bună parte din operațiuni pentru a putea deservi în continuare clienții europeni", potrivit lui Pinto.

În total, peste 230.000 de locuri de muncă din sectorul financiar londonez ar putea fi afectate de Brexit, conform unui studiu al institutului de cercetare Bruegel. Într-un scenariu optimist, numărul angajaților ce vor fi transferați în afara Londrei este estimat la circa 4.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
brexit
plan interventie
banca angliei
jpmorgan chase