Raiffeisen Zentralbank analizează o posibilă fuziune cu Raiffeisen Bank International

Raiffeisen Zentralbank analizează o posibilă fuziune cu Raiffeisen Bank International
scris 11 mai 2016

Grupul austriac Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB), firma mamă a băncii Raiffeisen Bank International (RBI), a anunțat că va analiza o posibilă fuziune a celor două entități în ideea consolidării rezervelor de capital și îmbunătățirii eficienței, informează Reuters.

"Obiectivele consolidării afacerilor ar fi simplificarea structurii corporatiste și adaptarea grupului la noile cerințe regulatorii", a transmis Raiffeisen Bank International (RBI). Banca precizează că evaluarea proiectului ar urma să fie finalizată în următoarele 6 luni, astfel încât orice decizie privind o fuziune să poată fi adoptată până la finele anului.

Urmărește-ne și pe Google News

Grupul Raiffeisen, a cărui istorie începe în secolul 19 sub forma unei bănci cooperatiste rurale, este deținut în coproprietate de aproximativ 1,7 milioane de austrieci care formează 447 de uniuni de credit locale și care, la rândul lor, dețin 8 bănci regionale. Aceste bănci regionale dețin RZB, care controlează 61% din acțiunile RBI.

Darea în plată, o lege cumplită CITEȘTE ȘI Darea în plată, o lege cumplită

Rezultatele pe primul trimestru al acestui an relevă că profitul net al Raiffeisen Bank International a crescut la 114 milioane de euro, comparativ cu 83 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, în condițiile în care provizioanele pentru credite neperformante au scăzut cu 59,5%, până la 106 milioane de euro.

În România, Raiffeisen Bank deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 8.200 de companii mari și medii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără peste 500 de unități, peste 1.100 de ATM-uri, aproximativ 14.000 de EPOS-uri și 40 de MFM (mașini multifuncționale "selfbanking"). Banca avea 5.349 angajați la sfârșitul anului 2015, față de 5.409 în decembrie 2014.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen
fuziune