Raiffeisen Bank România a lansat, în premieră pentru sectorul bancar românesc, prima emisiune de euroobligațiuni senior nepreferențiale sustenabile pe piața internațională de capital. Banca a primit cereri ridicate din partea investitorilor.
De ce este necesară educatia financiară și care sunt greșelile pe care le fac oamenii fără o educație financiară, Cum compar diversele opțiuni de investiție financiară, Cum decidem care este investiția care ni se potrivește, Când fac exit și cum marchez profitul, De când începe educația financiară, ce și cum îi putem învăța pe copii sunt întrebări la care se va răspunde la Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 12 octombrie
Emisiunea este în valoare de 300 milioane euro cu un cupon fix de 7% în primii trei ani și cu o maturitate finală de patru ani și a atras subscrieri de peste un miliard de euro de la investitorii internaționali.
Acest tip de obligațiuni sunt eligibile pentru a fi calculate ca fonduri proprii ale băncii, ceea ce duce la o creștere a solvabilității băncii.
Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțarea proiectelor sustenabile. Cel puțin jumătate vor din fonduri vor fi direcționate pentru finanțarea de proiecte sociale – în principal finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel național și creșterea accesului la servicii esențiale de sănătate, educație și infrastructură.
Restul fondurilor vor fi alocate către finanțarea proiectelor care susțin tranziția verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficiență energetică, transport și agricultură ecologice, proiecte de prevenire și control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.
Titlurile urmează să fi listate la Bursa de Valori din Luxembourg (LuxSE).
Raiffeisen Bank România a emis, începând cu 2021, obligațiuni eligibile de 995 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI FOTO Erste Bank a decis cine va fi viitorul CEO. Revenire surprinzătoare a "prințului moștenitor", al treilea schimbat de grupul austriac în doar 4 ani, după plecarea lui Andreas TreichlBăncile sunt obligate de legislația europeană să-și mărească fondurile proprii, una dintre metodele preferate fiind utilizarea acestor datorii subordonate de tipul obligațiunilor neperferențiale, care au un rang mai scăzut la despăgubirea investitorilor în caz de faliment decât depozitele bancare.
Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru din 2023 cu un profit net de 874 de milioane de lei, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă din 2022, și cu active de 66,2 miliarde de lei, în creștere cu 10%.