ING Bank majorează comisionul de administrare pentru clienții care nu încasează venituri recurente prin bancă, începând cu luna mai. Recent, ING a majorat comisioanele pentru clienții care nu lucrează frecvent cu banca, în compensație pentru reducerea sau eliminarea comisioanelor pentru tranzacțiile în valută. Banca olandeză va avea și un curs valutar mai bun pentru transferuri și plăți, în condițiile în care diferența față de cursul BNR ajunge în prezent la 3,5% în cazul plăților cu cardul în valută.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Clienții ING Bank care nu încasează venituri recurente sau nu efectuează plăți vor plăti un comision de administrare de 9 lei/lună (108 lei/an), în creștere de la 7 lei/lună (84 lei/an), începând cu 1 mai.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Sunt considerate venituri recurente cele din salarii, pensii, chirii și alte surse încasate lunar în cont pentru cel puțin 3 luni consecutive și în valoare de cel puțin 700 de lei. Dacă clientul nu mai încasează venituri recurente timp de 2 luni consecutive sau nu mai face plăți cu cardul ING sau transferuri din cont, atunci va plăti comisionul de administrare.
Astfel, clienții care deschid un cont cu card la bancă (deschiderea contului și emiterea cardului sunt gratuite), dar mai apoi nu folosesc serviciile vor plăti mai mulți bani.
Comisionul de administrare rămâne 0 pentru cei care folosesc contul ING pentru încasarea plăților lunare, la fel cum rămân necomisionate și majoritatea operațiunilor, precum transferul și retragerea de numerar.
Începând cu luna decembrie a anului trecut, ING a redus comisioanele pentru operațiunile în euro la nivelul celor în lei, dar a majorat comisioanele pentru persoanele care nu utilizează serviciile în condițiile de frecvență enumerate mai sus.
ING anunță un curs mai bun. În prezent vinde euro la tranzacțiile cu cardul cu aproape 5 lei
ING anunță și un “curs valutar personalizat” pentru transferurile din internet banking și plățile cu cardul în limita a 10.000 de lei/lună echivalent.
CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii româneștiChiar dacă n-are comisioane explicite pentru plățile în valută sau retragerile în numerar din străinătate, ING taxează clienții prin cursul valutar nefavorabil, mai ales în cazul utilizării cardului. De la 1 mai cursul de schimb aplicabil clienților care utilizează în mod frecvent banca va fi nivelat pentru transferuri și tranzacțiile cu cardul. “Va și mai bun decât cursul actual din Home'Bank”, au declarat pentru Profit.ro reprezentanții băncii.
Astfel, dacă cursul calculat de BNR pentru 3 martie este de 4,8074 lei/euro, cursul de vânzare pentru tranzacțiile prin internet banking și la bancomatele ING este de 4,8758 lei/euro, cu circa 1,4% mai mare. Cursul standard pentru tranzacțiile cu cardul la POS, online sau bancomatele altor bănci este de 4,9768 lei/euro, adică cu peste 3,5% mai mare. Cursul ING este cu peste 3% mai mare și decât cursul practicat de VISA (4,8265), siglă sub care sunt emise cardurile.
ING are peste un milion de clienți care folosesc Home’Bank în 2019. Peste 150.000 de clienți ING plătesc la magazin cu telefonul, fie cu ING Pay (Android), fie cu Apple Pay.