Banca centrală a Germaniei propune transformarea Mecanismului European de Stabilitate în principala autoritate fiscală

Banca centrală a Germaniei propune transformarea Mecanismului European de Stabilitate în principala autoritate fiscală
scris 18 iul 2016

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, vrea transformarea Mecanismului European de Stabilitate în principala agenție fiscală a regiunii, cu competențe care să le reunească pe cele deținute în domeniu de Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană (BCE), pentru a îmbunătăți reacția UE la viitoarele crize fiscale, relatează Bloomberg.

Bundesbank mai dorește modificarea termenilor emisiunilor de obligațiuni de obligațiuni, care să permită restructurarea mai ușoară a acestora și prelungirea scadențelor, dacă o țară într-un program de ajutor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Criza datoriilor din Europa, care aproape a rupt zona euro, a scos la iveală deficiențele sistemului care lasă competențe majore guvernelor naționale.

Grecia este încă dependentă de asistență financiară, la șase ani de când a primit primul program de salvare, iar în 2012 a trecut prin cea mai amplă restructurare a datoriei publice din istoria țării.

În lipsa consensului pentru uniunea fiscală și politică a UE, reglementările economice trebuie întărite în cadrul actualelor tratate, potrivit buletinului lunar al Bundesbank.

SRI va cumpăra un sistem pentru urmărirea mai atentă a cheltuielilor publice, dar și a unor firme și persoane CITEȘTE ȘI SRI va cumpăra un sistem pentru urmărirea mai atentă a cheltuielilor publice, dar și a unor firme și persoane

”Reformele viitoare at trebui să se concentreze pe politici fiscale orientate spre stabilitate în statele membre, cât mai mult posibil pe limitarea efectelor de contagiune și pe consolidarea stabilității financiare”, potrivit raportului.

Bundesbank sugerează că ESM, ale cărui competențe sunt limitate în prezent la emisiuni de obligațiuni pentru finanțarea împrumuturilor către statele membre, ar putea prelua inițiativa în evaluarea perspectivelor economice, a sustenabilității datoriilor ș a necesarului financiar al unei țări care solicită asistență financiară.

Aceste sarcini au revenit până acum troicii formate din Comisia Europeană, BCE și FMI.

ESM ar trebui să supravegheze totodată programele de asistență financiară și să negocieze între guvern și creditori, dacă restructurarea datoriilor ar fi inevitabilă.

Propunerile Bundesbank nu prezintă o soluție imediată sau simplă la problemele legate de nivelul ridicat al datoriilor publice în unele state membre, iar dificultățile legate de o posibilă restructurare vor fi reduse pas cu pas, potrivit băncii centrale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank
mecanismul european de stabilitate