Antreprenorii din zonele defavorizate vor avea garanția statului pentru microcredite

Antreprenorii din zonele defavorizate vor avea garanția statului pentru microcredite

Sursa:flickr

Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 10 feb 2016

Antreprenorii din zonele defavorizate vor avea posibilitatea să contracteze microcredite, la cele mai mici dobânzi de pe piață, cu garanția statului, în baza unui program aflat în pregătire la Guvern. Programul prevede și acordarea de granturi pentru îmbunătățirea locuinței familiilor cu venituri reduse și instalarea de panouri fotovoltaice, pentru producerea electricității, în satele izolate.

Scopul general al programului este scăderea rapidă, cu minimum 580.000 de persoane, a numărului de români care trăiesc în sărăcie și creșterea ratei de ocupare a populației cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani de la 65,7%, în 2014, la 70%.

Urmărește-ne și pe Google News

Antreprenorii din zonele defavorizate vor avea garanția statului pentru microcredite

Măsurile vor fi finanțate atât din fonduri europene, cât și din buget.

Microcreditele sunt credite în cuantum de până la 50.000 euro, acordate pe o durată de până la 7 ani pentru firme mici, persoane fizice autorizate, mici producători agricoli, întreprinderi individuale și familiale, liber profesioniști. Datele pieței relevă că valoarea medie a creditelor de acest tip contractate de mici investitori se situează în jurul a 3.000 de euro în mediul rural și între 12.000-15.000 euro în mediul urban.

Otopeni: Monitorizarea traficului pe suprafața aeroportului, implementată abia la 9 ani după accidentul din 2007 CITEȘTE ȘI Otopeni: Monitorizarea traficului pe suprafața aeroportului, implementată abia la 9 ani după accidentul din 2007

Amenajarea de panouri fotovoltaice în satele izolate este gândită într-un proiect denumit "Prima lumină".

Întregul program, incluzând 47 de măsuri, mai include, la acest moment doar la nivel general, proiecte pentru formarea unei "clase de mijloc în agricultură", prin care mici meșteșugari și meseriași să primească bani din buget.

Antreprenorii din zonele defavorizate vor avea garanția statului pentru microcredite
Zonele defavorizate sunt cele cu o producție monoindustrială care mobilizează mai mult de jumătate din populația salariată, zone miniere în care personalul a fost disponibilizat prin concedieri colective, zone unde, în urma lichidării, restructurării sau privatizării unor societăți, apar concedieri colective care afectează mai mult de 25% din numărul angajaților care au domiciliul stabil în zona respectiv, zone în care rata somajului depășește cu 25% rata șomajului la nivel național sau zone lipsite de mijloace de comunicație și cu o infrastructură slab dezvoltată.
viewscnt
Afla mai multe despre
microcredite
antreprenori
saracie
guvern
agricultura
dobanzi
defavorizat