Banca italiană Intesa Sanpaolo a obținut aprobarea președintelui Putin pentru a-și vinde sau ceda activele din Rusia

Banca italiană Intesa Sanpaolo a obținut aprobarea președintelui Putin pentru a-și vinde sau ceda activele din Rusia
scris 2 oct 2023

Banca italiană Intesa Sanpaolo a obținut aprobarea președintelui rus Vladimir Putin pentru a-și vinde sau ceda activele din Rusia, potrivit document postat pe un site web al guvernului rus, transmite Reuters.

Reuters a relatat în exclusivitate în august că cea mai mare bancă din Italia se apropie din ce în ce mai mult de a obține aprobarea pentru a-și transfera afacerile din Rusia către managementul local, pe măsură ce poziția Moscovei privind cedările de active s-a schimbat, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania și Austria rămân cei mai mari investitori străini în România. Țările străine spre care se orientează investitorii români CITEȘTE ȘI Germania și Austria rămân cei mai mari investitori străini în România. Țările străine spre care se orientează investitorii români
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Intesa a refuzat să comenteze.

La începutul acestui an, supraveghetori de la Bănca Centrală Europeană (BCE) au intensificat presiunea asupra băncilor pentru a-și reduce expunerea față de Rusia.

Banca italiană a intrat pe piața rusă în urmă cu jumătate de secol, prin deschiderea unei reprezentanțe, pe care a decis să o închidă la începutul lunii august.

Banca sa locală, care deservește doar clienți corporativi, avea 861 de angajați și 27 de sucursale, la 30 iunie.

Decretul, care a fost datat 28 septembrie, a citat un alt decret semnat în august 2022 de Putin, care i-a dat puterea de a emite derogări speciale pentru ca anumite tranzacții care implică active energetice și financiare să continue.

Cel mai recent decret spunea că Moscova permite tranzacții care ar duce la cedarea directă sau indirectă a 100% din acțiunile Intesa.

Banca oprise noile finanțări către clienții ruși și noile investiții în activele rusești, atunci când a izbucnit conflictul. Cu toate acestea, banca are o expunere transfrontalieră față de țară prin împrumuturi acordate de afacerile sale interne clienților ruși. Aceasta a însumat 700 de milioane de euro (741,51 milioane de dolari) la sfârșitul lunii iunie, fără provizioane și garanții pentru creditele de export.

Grădina Zoologică București a devenit prosumator CITEȘTE ȘI Grădina Zoologică București a devenit prosumator

Rusia a înăsprit constant cerințele de ieșire, de când companiile occidentale au început să plece, la scurt timp după ce Moscova a început ceea ce ea numește o ”operație militară specială” în Ucraina, în februarie 2022.

Intesa a încercat încă de anul trecut să rupă legăturile cu afacerile sale din Rusia, dar sancțiunile occidentale care lovesc potențialii cumpărători au îngreunat plecarea băncilor europene, inclusiv a rivalei UniCredit și a Raiffeisen Bank din Austria.

Aprobarea pentru plecarea Intesa ar putea deschide calea unor aprobări similare pentru alte bănci străine aflate încă în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rusia