Popescu, NN: Românii sunt destul de pasivi în relația cu starea lor de sănătate, la fel ca în Miorița

Popescu, NN: Românii sunt destul de pasivi în relația cu starea lor de sănătate, la fel ca în Miorița
scris 7 apr 2016

Românii sunt destul de pasivi în relația cu starea lor de sănătate și spun că nu pot controla viitorul aproape deloc, la fel ca în balada Miorița, a declarat directorul general al NN Asigurări de Viață (fosta ING), Marius Popescu, într-o conferință de presă dedicată lansării unei asigurări private de sănătate.

“În contextul în care sistemul de stat medical este subfinanțat, unde plățile informale sunt la ordinea zile, și o eventuală îmbolnăvire poate destabiliza profund și pe termen lung bugetul majorității familiilor din România, credem că o asigurare privată de sănătate poate prelua acest șoc financiar”, a spus Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit șefului NN, România alocă 5% din PIB pentru sănătate, cel mai mic procentaj din Europa, iar ponderea asigurărilor private de sănătate în total piață se situează la 0,01% în România, cu mult sub celelalte state din Europa Centrală și de Est.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

“În anul 2015, potrivit datelor ASF și UNSAR, subscrierile din asigurări private de sănătate au atins 105,3 milioane de lei, de la 83,6 milioane de lei în 2014 și de la 35,3 milioane de lei în 2008”, a afirmat Popescu.

Brokerul Poștei Române intră și pe segmentul asigurărilor de sănătate CITEȘTE ȘI Brokerul Poștei Române intră și pe segmentul asigurărilor de sănătate

În acest context, asigurările private de sănătate prezintă un potențial foarte mare de creștere, iar pentru NN, care deține mai mult de o treime din piața asigurărilor de viață, intrarea pe acest segment de afaceri poate menține sau majora cota de piață a companiei.

“În plus, asigurările de viață sunt complementare cu cele de sănătate și pot fi vândute la pachet prin rețeaua de peste 1.800 de consultanți ai companiei”, a menționat șeful NN.

Denumită Asigurarea de Sănătate NN, polița este o soluție pentru protecția sănătății asiguratului și a altor persoane din familie în situații care presupun spitalizare sau intervenție chirurgicală ca urmare a îmbolnăvirii sau accidentelor.

De asemenea, produsul include și o componentă opțională de prevenție care asigură un control medical anual complet, până la 12 consultații generale sau de specialitate și reduceri între 20% și 70% pentru consultațiile sau investigațiile care depășesc beneficiile acoperite, în funcție de tipul pachetului ales.

Suma maximă asigurată prin poliță este de 100.000 de lei pe an și acoperă, prin decontare directă, cheltuieli medicale care pot apărea în cazul spitalizării și intervențiilor chirurgicale din accident sau îmbolnăvire, efectuate în spitalele private din rețeaua NN, printre acestea numărându-se Regina Maria și Ponderas. În total, rețeaua numără 7 spitale, asigurătorul fiind în negocieri cu alte 10 unități.

Clienții au totodată posibilitatea să acceseze servicii medicale inclusiv în spitalele private din afara rețelei, din România și din străinătate, precum și în spitalele publice, costurile fiind acoperite în proporție de 80%, în limita anumitor sume în funcție de tipul serviciilor medicale necesare.

Asigurarea poate fi încheiată de orice persoană cu vârsta de până la 60 de ani și poate acoperi până la 10 persoane, inclusiv copii cu vârsta între 0 și 17 ani. Polița este deductibilă fiscal în limita a 400 de euro anual. 

Spre exemplu, pentru pachetul cu acoperire minimă a serviciilor medicale aferente spitalizării și intervențiilor chirurgicale din accident, o persoană în vârstă de 35 de ani va plăti o primă de 56 de lei pe lună.

În același timp, pentru pachetul cu acoperirea cea mai complexă, care include spitalizarea și intervenția chirurgicală din orice cauză, precum și beneficiul de prevenție, aceeași persoană va plăti o primă de 221 de lei pe lună.

NN Asigurări de Viață a acordat dividende de 277 milioane de lei în ultimii 10 ani CITEȘTE ȘI NN Asigurări de Viață a acordat dividende de 277 milioane de lei în ultimii 10 ani

Unul din patru români din mediul urban a declarat că are în plan să achiziționeze o asigurare privată de sănătate în următoarele 12 luni, în timp ce alți 32% susțin că iau în calcul această posibilitate, chiar dacă nu au luat încă o decizie, potrivit unui studiu realizat de Ipsos Research pentru NN România la finalul anului 2015, pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 1.300 de respondenți din România.

“Până la finele anului, credem că vom încheia aproximativ 6.000 de polițe. Până la finele anului viitor, vrem ca noua poliță sa aibă o pondere de 10% din numărul total de noi polițe încheiate”, a estimate șeful NN.

Compania a subscris anul trecut prime de 629 milioane de lei, în creștere cu 2,4% față de 2014, pe fondul avansului vânzărilor de asigurări de protecție, în timp ce profitul brut a scăzut cu 27%, la 22,8 milioane lei, a anunțat asigurătorul în februarie.

Compania a plătit asiguraților indemnizații pentru evenimente asigurate de 32 de milioane de lei, cu 16% mai mult față de 2014.

De asemenea, pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale, asigurătorul a plătit clienților peste 106 milioane de lei, cu aproape 8% mai mult decât în 2014.

Asigurătorul și-a început activitatea pe piața locală în ianuarie 1997 sub denumirea Nederlanden Asigurări de Viață.

Având o cotă de piață de 37,4% în 2014, NN Asigurări de Viață este cel mai mare asigurător de profil din România.

Principalii concurenți ai NN Asigurări de Viață sunt Metropolitan Life Asigurări si BCR Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
polita
sanatate
lansare