Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) nu mai deschide dosare de daună pentru evenimente produse după 4 martie, în cazul în care despăgubirile ar trebui acordate în baza polițelor emise de către compania Astra, în condițiile în care se împlinesc 90 de zile de la data pronunțării deciziei instanței pentru deschiderea procedurii de faliment, a anunțat, luni, Fondul de Garantare.
Instanța de judecată a Tribunalului București a hotărât deschiderea procedurii de faliment pentru societatea Astra în data de 3 decembrie 2015. Totuși,decizia nu este definitivă, apelul fiind judecat în prezent la Curtea de Apel București, scrie News.ro
"Pentru evenimente produse după această dată, potențialii creditori de asigurări ai companiei Astra Asigurări se pot adresa, pentru a fi indrumați cu privire la demersurile pe care urmează să le întreprindă, lichidatorului judiciar al companiei de Asigurare Reasigurare Astra SA, societatea KPMG Restructuring SPRL", se precizează în comunicatul Fondului.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
FGA primește în continuare cereri din partea persoanelor care au de primit despăgubiri în baza polițelor emise de către Astra Asigurări, în vederea încasării sumelor cuvenite, de la Fond.
"În acest sens, precizăm că cererile de plată se pot depune la FGA, până la expirarea unui termen de 90 de zile, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de faliment împotriva Astrei", mai precizează Fondul de Gaantare.
Cererea de intrare a în faliment a fost depusă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a decis, în 8 septembrie 2015, că Astra Asigurări nu dispune de suficient capital și nu mai are șanse de salvare.
În octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguraților a transferat dosarele de daună, de asigurare și bazele de date de la Astra. În total, au fost preluate 57.210 de dosare de daună și peste 2 milioane de contracte de asigurare în vigoare.
Plata despăgubirilor se va face în limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.