45.000 euro – cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie

45.000 euro – cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 16:23

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut, în baza unei asigurări de călătorie de către o companie membră a UNSAR, a fost de 45.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Această sumă a fost acordată unui turist pentru acoperirea cheltuielilor medicale necesare restabilirii stării sale de sănătate, arată Adevărul.

FOTO LaDoiPași, lansată și dezvoltată de Metro România, bifează într-o singură zi cea mai rapidă expansiune din istoria sa. \ CITEȘTE ȘI FOTO LaDoiPași, lansată și dezvoltată de Metro România, bifează într-o singură zi cea mai rapidă expansiune din istoria sa. "A fost o cursă contracronometru și o mobilizare de forțe fără precedent în companie."

Din păcate, cifrele ne arată că acesta nu este un caz izolat. Spre exemplu, primele 5 cele mai mari despăgubiri achitate în baza acestui tip de asigurare depășesc, cumulat, 207.000 EUR.

“Odată cu venirea verii, ne gândim cu toții la momentele de relaxare pe care le vom petrece alături de cei dragi. Însă, chiar și în vacanță putem avea parte de situații mai puțin plăcute, care ne pot afecta serios bugetul. De aceea, recomandăm tuturor să se informeze și să aleagă soluția potrivită pentru o vacanță fără griji - asigurarea de călătorie”, a declarat Alexandru Ciuncan, Președinte & Director General al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Deloc întâmplător, observăm interesul în creștere al românilor cu privire la aceste asigurări. Astfel, conform celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 40% dintre respondenți declară că sunt mai interesați de acest tip de asigurare, în creștere cu 14%. față de anul trecut.

Pe scurt: o asigurare de călătorie reprezintă o plasă de siguranță financiară pentru foarte mulți dintre noi, preluând cheltuielile medicale ocazionate de o îmbolnăvire sau de un accident petrecut în timpul vacanței. De asemenea, se pot acoperi și costurile cauzate de pierderea sau întârzierea bagajelor, pierderea documentelor, întreruperea și/sau anularea călătoriei, prejudiciile cauzate terțelor persoane, asistența rutieră etc.

„O asigurare potrivită specificului călătoriei noastre poate răspunde tuturor acestor provocări și ne poate oferi sprijinul financiar necesar - atunci când apar situații neprevăzute”, a declarat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

viewscnt
Afla mai multe despre
despăgubire
calatorie