Peste jumătate (57%) dintre românii din mediul urban au auzit de criptomonede, cele mai cunoscute fiind Bitcoin (54%), Bitcoin Cash (19%), Ethereum (11%), Litecoin (10%) și Ethereum Classic (7%).
De asemenea, 17% dintre românii din mediul urban intenționează să cumpere criptomonede în următoarele 12 luni, iar 30% cred că monedele virtuale reprezintă viitorul mijloacelor de plată, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions.
Doar 8% dintre românii utilizatori de internet din mediul urban au cumpărat criptomonede în ultimele 12 luni. Bitcoin este cea mai populară monedă digitală și atunci când vine vorba de achiziții - 7% dintre românii din mediul urban au achiziționat un Bitcoin în ultimele 12 luni, iar 14% intenționează să cumpere unul în următoarele 12 luni, în timp ce 1% vor să cumpere Ethereum iar 2% - Ethereum Classic, Bitcoin Cash sau Litecoin.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În ceea ce privește utilizarea criptomonedelor, 35% dintre românii care au auzit de ele au încredere în acestea, în timp ce 44% ar dori să poată plăti cu acest tip de monede.
Persoanele sub 40 de ani sunt mai entuziasmate cu privire la criptomonede. Astfel, 61% (vs. 52% din total) dintre tinerii familiarizați cu acest termen sunt de părere că monedele digitale reprezintă viitorul, 44% (vs. 35% din total) au încredere în ele și 50% (vs. 44%) și-ar dori să poată plăti prin intermediul lor.
Mai mult decât atât, 22% dintre cei sub 40 de ani din mediul urban (vs. 17% din total) intenționează să cumpere cel puțin o criptomonedă în următoarele 12 luni.
Studiul a fost realizat online de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 500 de respondenți din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani din mediul urban din România. Grad de eroare =/-4.38% la un nivel de încredere de 95%.
Recent, Banca națională a României a avertizat, pentru a doua oară în ultimii trei ani, asupra riscurilor generate de volatilitatea ridicată a criptomonedelor, pe care le-a clasificat active speculative.