Acțiunile Orange și Bouygues, în coborâre puternică după eșuarea negocierilor de fuziune

Acțiunile Orange și Bouygues, în coborâre puternică după eșuarea negocierilor de fuziune
scris 4 apr 2016

Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, extinzând pierderile din precedentele două ședințe, în condițiile în care sectorul telecomunicațiilor este influențat negativ de anunțul privind eșuarea negocierilor dintre Orange și Bouygues, iar petrolul continuă să se ieftinească după ce Arabia Saudită a anunțat că nu va îngheța producția decât dacă Iranul și alți mari exportatori vor lua măsuri similare. Titlurile operatorului francez de telecom Bouygues au înregistrat cel mai mare declin intraday din ultimii 17 ani.

Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, și Bouygues Telecom, numărul trei pe această piață, nu au reușit să ajungă la un acord de fuziune și vor continua să opereze separat, au anunțat cele două companii sâmbătă.  

Urmărește-ne și pe Google News

Eșuarea tranzacției, care ar fi condus la consolidarea pieței franceze de telecomunicații, s-a reflectat într-o scădere de până la 18% a titlurilor Bouygues pe bursa de la Paris luni dimineața, cel mai mare declin intraday înregistrat de companie în ultimii 17 ani, potrivit Bloomberg.

Societe Generale face concedieri la Global Banking & Investor Solutions, divizia sa de investiții CITEȘTE ȘI Societe Generale face concedieri la Global Banking & Investor Solutions, divizia sa de investiții

Acțiunile Orange s-au depreciat cu 6,6%, la 14,39 euro/unitate, în timp ce titlurile Altice NV, a doua mare companie de telecom din Franța, deținută de miliardarul Patrick Drahi, au scăzut cu 14%. Și alți operatori francezi care ar fi beneficiat de pe urma fuziunii dintre Orange și Bouygues au înregistrat pierderi semnificative în prima parte a tranzacțiilor de luni, printre aceștia aflându-se Numericable-SFR, ale cărui acțiuni au scăzut cu 17% și Iliad SA, cu un declin de 15%.

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, după ce vineri a închis la cel mai mic nivel începând cu 26 februarie, afectat de scăderea cotațiilor "aurului negru".

În jurul orei 11:30, petrolul Brent se tranzacționa la 38,58 dolari/baril, în scădere cu 0,3% față de referință, după ce a anterior a coborât cu 1,1%. La New York, petrolul WTI era în coborâre cu 0,7%, la 36,53 dolari/baril. Vineri, prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, în urma declarațiilor prințului Mohammed bin Salman, al doilea la succesiunea tronului Arabiei Saudite, potrivit cărora cel mai mare exportator de petrol din lume nu va îngheța producția la nivelul lunii ianuarie decât dacă Iranul se va alătura inițiativei.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
orange
bouygues
petrol
cotatii