Acțiunile europene și americane se corectează abrupt, pe fondul temerilor privind încetinirea recuperării economice

Acțiunile europene și americane se corectează abrupt, pe fondul temerilor privind încetinirea recuperării economice
scris 8 iul 2021

Acțiunile europene și americane se depreciază puternic în tranzacțiile de joi, în timp ce costul finanțărilor prin titluri de stat crește, pe fondul așteptărilor pesimiste privind ritmul redresării economiei globale.

Investitorii sunt îngrijorați că noile variante, mai contagioase, ale virusului Sars-Cov-2 vor întârzia recuperarea economică.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 s-a corectat cu peste 2,3% în prima parte a sesiunii bursiere, până la un minim intraday de 448,93 puncte, după ce miercuri a închis la a doua cea mai ridicată valoare de la lansare.

Isărescu: Acceptăm o anumită depreciere a leului, să nu fie excesivă! CITEȘTE ȘI Isărescu: Acceptăm o anumită depreciere a leului, să nu fie excesivă!

În jurul orei 18:00 (ora României), Stoxx 600 se deprecia cu 2,01%, cu scăderi importante pe toate marile burse: -2,10% pentru indicele FTSE 100 de la Londra, -2,15% pentru DAX de la Frankfurt, -2,49% pentru referința CAC 40 de la Paris și -3,1% pentru indicele FTSE MIB de la Milano.

Principalii indici bursieri de la New York se îndreptau spre cea mai slabă evoluție zilnică din ultima lună, în timp ce randamentele obligațiunilor au scăzut pentru a doua zi, până aproape de minimul ultimelor patru luni.

Prețurile obligațiunilor se mișcă în sens contrar randamentelor.

Dow Jones Industrial Average (DJIA) se corecta cu 1,29% la ora menționată, indicele S&P 500 consemna un declin de 1,32%, iar Nasdaq Composite se deprecia cu 1,36%.

“Mesajul pe care îl trimit piețele este că situația economică nu este suficient de puternică pentru oprirea stimulilor și lansarea procesului de restrângere, așa cum a semnalat că va face Fed”, a comentat Ricardo Gil, analist la Trea Asset Management, citat de Bloomberg.

În timp ce Rezerva Federală americană (Fed) analizează reducerea achizițiilor lunare de obligațiuni, de la 120 miliarde de dolari/lună în prezent, Banca Centrală Europeană (BCE) a indicat că este pregătită să extindă stimulii monetari.

BCE a decis, joi, să majoreze ținta de inflație la 2% și să permită, totodată, depășirea acestui nivel în situațiile în care acest lucru este considerat necesar.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
burse europene
actiuni
corectii pe burse
redresare economica
coronavirus
pandemie