Centrul Medical Unirea, care include rețeaua Regina Maria, a preluat centrul medical Gastromond din Constanța și clinica Santomar OncoDiagnostic din Cluj-Napoca.
CMU a preluat 95% din acțiunile celor două clinici locale, iar câte 5% au fost achiziționate de Delta Health Care, intrată anul trecut în portofoliul companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Anul trecut, Gastromond, cu 18 angajați, a avut afaceri de 3,1 milioane lei (2,7 milioane lei în 2015) și un profit net de 451.774 lei (441.027 lei în anul precedent).
La rândul său, Santomar OncoDiagnostic, pe piață din 2008, astăzi cu 15 angajați, a avut afaceri de 4 milioane lei (3,2 milioane lei în 2015) și un profit net de 825.843 lei (632.745 lei în anul precedent).
Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 91 milioane de euro, în creștere cu aproape 40% față de 2015. În ultimii șapte ani, Regina Maria a investit peste 70 de milioane de euro în modernizarile sau extinderile locațiilor, deschiderea de unități noi și dotarea acestora cu aparatură performantă.
Operatorul de servicii medicale deține, în acest moment, 35 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică și 17 laboratoare.
Rețeua Regina Maria a fost înființată în 1995 de medicul de origine germană Wargha Enayati sub denumirea Centrul Medical Unirea. În 2015, Enayati a ieșit din acționariatul Regina Maria. Tranzacția prin care fondul de investiții Advent și Wargha Enayati au vândut rețeaua Regina Maria către fondul Mid Europa Partners, de 145 milioane euro, a reprezentat cea mai mare operațiune din istoria pieței de servicii medicale din România.
Piața românească a serviciilor medicale private înregistrează o creștere acelerată de câțiva ani, în condițiile în care rețele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendința pacienților cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupție, servicii de calitate slabă și proastă administrare.