Compania israeliană Teva Pharmaceuticals, cel mai mare producător de medicamente generice din lume și între primii 10 jucători pe piața din România, va desființa circa 14.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, reprezentând peste 25% din totalul posturilor la nivel global, în cadrul unui program de restructurare prin care vrea să reducă cheltuielile anuale cu 3 miliarde de dolari până în 2020.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Majoritatea tăierilor de personal vor fi operate în 2018 și vor fi afectate toate diviziile din regiunile în care este prezentă compania, a anunțat șeful Teva, Kare Schultz, într-un email trimis angajaților.
Schultz, venit la conducerea Teva în luna septembrie, a precizat că angajații afectați de planul de restructurare vor fi anunțați oficial în următoarele 90 de zile.
CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă regulile pentru părinții care vor concediu și indemnizație de îngrijire a copilului bolnav UPDATE Guvernul a aprobat schimbarea“Vom lucra îndeaproape cu reprezentanții angajaților și cu sindicatele din toată lumea, iar toate eforturile în vederea restructurării vor fi făcute ținând cont de regulamentele locale”, a spus el.
Schultz estimează că reducerile de personal vor duce la scăderea costurilor anuale cu 3 miliarde de dolari până la finele anului 2019, de la un nivel al cheltuielilor estimat la 16,1 miliarde de dolari pentru anul în curs.
Teva are aproximativ 57.000 de angajați în 80 de țări, inclusiv în România. Anul trecut, subsidiara din România a intrat în topul primilor 10 companii farmaceutice locale, după finalizarea preluării Actavis România, în cadrul unei tranzacții la nivel global dintre Teva și grupul Allergan (fost Actavis).
Teva avea circa 110 angajați în România în 2016, excluzând cei 125 de angajați ai Actavis România.
Pe lângă tăierile de personal, Schultz a anunțat că Teva va suspenda cu efect imediat plata dividendelor, iar bonusul anual pentru 2017 nu va mai fi acordat, “deoarece rezultatele financiare ale companiei sunt cu mult sub estimările inițiale”. În plus, Teva va continua să analizeze potențiale vânzări de active secundare, arată compania întrun comunicat.