STUDIU Calitatea vieții din România este trasă în jos de starea sistemului de sănătate

STUDIU Calitatea vieții din România este trasă în jos de starea sistemului de sănătate
scris 19 iun 2017

Calitatea vieții din România este afectată în special de starea sistemului de sănătate și de deficitul capitalului social, în timp ce mediul de afaceri este unul dintre cele mai performante din regiune, potrivit unui studiu efectuat de organizația Legatum Institute, cu sprijinul grupului financiar austriac Erste.

Studiul măsoară prosperitatea în cadrul țărilor din Europa Centrală și de Est (ECE), pe baza indexului Legatum Prosperity. Potrivit clasamentului, România se află pe locul 11, după Lituania (8), Croația (9) și Ungaria (10), dar înaintea Macedoniei (12), Bulgariei (13) și Muntenegrului (14), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele mai slabe rezultate au fost obținute de România la capitalul social (locul 97 la nivel global), sănătate (85) și calitatea economiei (65). Cele mai bune scoruri au fost obținute la mediul de afaceri (41), siguranță (46) și libertate personală (48).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Între țările din regiune există diferențe majore, unele state fiind la nivelul celor din Europa de Vest, potrivit studiului.

MedLife achiziționează încă 40% din banca de celule Stem Cells Bank din Timișoara CITEȘTE ȘI MedLife achiziționează încă 40% din banca de celule Stem Cells Bank din Timișoara

”Unele țări, precum Austria și Cehia, înregistrează surplus de prosperitate, în timp ce altele, precum Ungaria și România, înregistrează deficite. Polonia înregistrează la fel de multă prosperitate pe cât ne-am aștepta, având în vedere venitul. Un surplus înseamnă că țara respectivă livrează mai multă prosperitate în raport cu nivelul bogăției. ECE are unul dintre cele mai mari deficite în ceea ce privește capitalul social, la nivel global. Împreună cu scorul scăzut înregistrat la capitolele guvernanță și mediul de afaceri, aceasta ține pe loc creșterea prosperității în regiune”, se arată în raport.

Datele arată totuși că statele din ECE au înregistrat în ultimii ani o creștere a prosperității mai rapidă decât statele din Europa de Vest, nu doar un avans al veniturilor. Astfel, nivelul prosperității din regiune este la 87% din cel înregistrat în Europa de Vest, în comparație cu nivelul de 47% raportat la nivelul veniturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
sistem de sanatate