Agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea vaccinului contra Covid-19 al Johnson & Johnson, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au făcut tromboze, transmite Reuters.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite va ține o ședință pe această temă miercuri, pentru a analiza cazurile raportate, scrie Hotnews.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Toate cele șase persoane erau femei, cu vîrste între 18 și 48 de ani. Una dintre ele a murit, iar alta, din Nebraska, a fost spitalizată în stare critică, potrivit New York Times.
CDC și Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente au spus, într-o declarație comună, că evenimentele adverse par să fie extrem de rare la acest moment.
CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la BucureștiPână pe 12 aprilie, peste 6,8 milioane de doze de Johnson & Johnson au fost administrate în Statele Unite.
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat vineri că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de cheaguri de sânge după administrarea vaccinului Johnson & Johnson.
Patru cazuri serioase de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate după inocularea cu vaccinul antiCOVID-19 produs de Janssen, filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, potrivit EMA.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat, vineri, că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, însumând 60.000 de doze, va ajunge în România în data de 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme față de cum fusese programarea.
UPDATE Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunțat marți că a ”luat decizia de a își amâna distribuirea” vaccinului împotriva covid-19 - care se administrează într-o singură doză - în Europa, după ce autoritățile sanitare americane au recomandat o suspendare temporară a utilizării acestuia în Statele Unite pe durata unei anchete cu privire la formarea unor cheaguri de sânge după vaccinare, relatează AFP.