România, printre țările UE care au importat cele mai multe măști faciale în primele șase luni

România, printre țările UE care au importat cele mai multe măști faciale în primele șase luni
scris 6 oct 2020

România a importat măști faciale în valoare de 272 milioane de euro, în primul semestru al acestui an, fiind devansată doar de Cehia, Polonia, Austria, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Franța și Germania, arată datele publicate marți de Eurostat.

Conform acestor date, în primele șase luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, valoarea importurilor de măști ale UE a crescut cu 1.800% de la 800 milioane de euro până la 14 miliarde de euro, în contextul pandemiei, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Așa cum era de așteptat, țările membre UE cu o populație mare au importat mai multe măști decât cele cu o populație mai mică. Totuși, datele per capita privind importurile de măști arată diferențe remarcabile între statele membre.

Nouă din zece pacienți vindecați de COVID-19 se confruntă cu efecte secundare CITEȘTE ȘI Nouă din zece pacienți vindecați de COVID-19 se confruntă cu efecte secundare

Luxemburg, unde există o politică guvernamentală de distribuire la nivel național de măști, are de departe cele mai mari importuri per capita de măști facile din UE, cu o valoare a importurilor de 121 euro pe cap de locuitor. Urmează, la distanță, Belgia, Germania și Franța care sunt singurele țări unde importurile per capita au fost mai mari de 50 de euro. În schimb, importurile au fost mai mici de 10 euro pe cap de locuitor în Cipru, Polonia, Suedia, Croația, Grecia și Bulgaria. După acest indicator România se situează în a doua jumătate a clasamentului, cu importuri per capita de măști facile în valoare de 14 euro, devansând Danemarca cu 12 euro pe cap de locuitor.

China a fost principalul partener al UE când vine vorba de importurile de măști faciale, furnizând 92% dintre măștile importate de blocul comunitar în primul semestru din 2020, în creștere cu 30 de puncte procentuale comparativ cu situația din primul semestru din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
masti faciale
import