Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de sănătate Regina Maria, a obținut de la JCI recunoașterea internațională pentru siguranța si calitatea actului medical, fiind este primul și singurul spital multidisciplinar din România care are o astfel de acreditare.
Joint Commission International (JCI) este cea mai prestigioasă și riguroasă acreditare internațională,fiind primul și singurul Centru de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății
Pentru obținerea acreditării, La Ponderas au fost evaluate 240 de standarde de calitate. Spitalul mai are încă 6 acreditări internaționale: 5 din partea SRC (SUA) și 1 IFSO (EU).
“Medalia de aur primită de la JCI vine în completarea celorlalte acreditări internaționale obținute de Ponderas Academic Hospital începând cu 2011, și care validează excelența în chirurgie, confirmând nivelul de siguranță a pacientului. Beneficiarii acestui cadru instituțional de excelență sunt pacienții care ne trec pragul, dornici să găsească servicii medicale de cea mai înalta calitate, răspunsul terapeutic favorabil venind pe de alta parte, să alimenteze satisfacția personalului medical dar să il și motiveze să își trateze semenii la aceste standarde, în România. În activitatea spitalului sunt multe aspecte de evidențiat, însă în contextul actual, al pandemiei cu noul coronavirus, mă opresc la protocoalele instituționale de siguranță medicală și operațională asumate, care au asigurat protecția tuturor pacienților tratați și a personalului medical de infecția virală, organizare care a fost apreciată de JCI.” a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical Ponderas Academic Hospital.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Procesul de acreditare a durat aproximativ 2 ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele și procedurile care stau la baza actului medical și care previn erorile umane sau procedurale. Pentru întreaga echipă a presupus peste 4000 de ore dedicate analizei. Spitalul a fost implicat în evaluarea a 240 de standarde, fiecare standard având minim 4 indicatori. Au existat aproximativ 1000 de indicatori analizați pentru a demonstra conformitatea cu standardele JCI. Spitalul a obținut un grad de conformitate de 98% în urma acreditării de către comisia JCI.
Regina Maria devine și singura rețea de sănătate din Romania cu două acreditări JCI, după ce în 2014 Spitalul Băneasa a primit recunoașterea pentru calitatea îngrijirii și siguranța pacientului.
Ponderas Academic Hospital oferă servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 30.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și 9.500 intervenții bariatrice.
Rețeaua de sănătate Regina Maria este singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale.
Pe segmentul serviciilor medicale pentru companii, Regina Maria a lansat în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu aproape 25 de ani. Mai recent, a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 620.000 de abonamente.
În ultimii 10 ani, a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.
Este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor 310 clinici partenere. Compania reunește peste 6.500 de angajați și colaboratori în cele 69 de locații proprii din București și din țară, locații prin intermediul cărora oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.2 milioane de pacienți.
În timpul pandemiei COVID-19, Regina Maria a implicat în testare 5 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3400 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 200.000 de teste la nivel național.