Regina Maria va deschide primul spital privat de servicii integrate din Cluj-Napoca, investiție de 15 milioane euro. Situația în companie: 14.000 de telefoane pe zi în call center

Regina Maria va deschide primul spital privat de servicii integrate din Cluj-Napoca, investiție de 15 milioane euro. Situația în companie: 14.000 de telefoane pe zi în call center
scris 13 sep 2017

Ritmul lucrărilor la spitalul privat al rețelei Regina Maria este în grafic, iar inaugurarea este programată pentru primul trimestru din 2018. Numărul de angajați ar urma să fie de 300-350 de persoane, jumătate medici, jumătate personal de calificare medie.

Proprietarii firmelor cu flote de transport apasă pedala afacerilor, soluțiile digitale permit dezvoltarea business-ului CITEȘTE ȘI Proprietarii firmelor cu flote de transport apasă pedala afacerilor, soluțiile digitale permit dezvoltarea business-ului
Urmărește-ne și pe Google News

Furnizorul de servicii medicale Regina Maria are pentru anul în curs o țintă de 120 milioane euro a cifrei de afaceri și momentan este în ritm pentru atingerea acesui obiectiv. „Suntem bine poziționați. Sunt un CEO fericit în momentul de față”, a declarat șeful executiv al companiei, Fady Chreih, în cadrul unei conferințe la Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost centrat pe prezentarea noii investiții a rețelei Regina Maria în acest oraș, un spital privat, pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați, investiție în valoare de 15 milioane euro. Unitatea P+4 și cu 2 niveluri de subsol ar urma să fie inaugurată în primul trimestru al anului viitor, iar lucrările sunt în grafic. „Mă bucur să văd că se construiește și că nu sunt întârzieri”, afirmă Chreih.

CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Fondul de Investiții al statului va primi o zestre de 1,85 miliarde lei și participații la 27 de companii profitabile. Acționarul Fondului va fi Ministerul Finanțelor

Va fi un proiect al Cluj-Napoca, oraș unde rețeaua Regina Maria este prezentă de 10 ani și are investiții de 9 milioane euro, până la acest proiect. Decizia a fost luată în contextul în care orașul universitar este un centru de performanță al medicinei românești. Expertiza medicală va fi locală, cu profesioniști din Cluj, de la București fiind asigurată doar acreditarea la standarde internaționale a spitalului.

Pentru funcționarea spitalului vor fi 300-350 de angajări, distribuția fiind egală între medici și personalul de calificare medie. Cea mai mare parte a acestui personal va aparține exclusiv rețelei, în timp ce o parte vor fi colaboratori. În cazul medicilor se preconizează că 60% vor fi doar la Regina Maria și 40% cooptați inclusiv din sectorul de stat, în timp ce în cazul asistentelor această distribuție va fi de 90% asigurată intern și numai 10%, pentru asigurarea unor vârfuri, va fi preluată cu contracte de colaborare.

14.000 de telefoane pe zi

Compania este în dezvoltare și are o politică constantă de angajări. Spre exemplu, pentru serviciile de call center internalizat, unde sunt primite 14.000 de telefoane pe zi, sunt peste 160 de salariați și vin întăriri. „Angajăm continuu”, spune Chreih, completând că frecvența de aducere de noi personal pe acest segment este săptămânală. Pentru call-center-ul de la Cluj-Napoca sunt 30 de angajați și alte 6 persoane în formare profesională. Ce solicită clienții? În primul rând programări, apoi vin cu întrebări privind anumite servicii și costuri.

Ce înseamnă Cluj pentru Regina Maria

Local, anul trecut, au fost acordate 210.000 de consultații și efectuate 420.000 de analize de laborator. 12% din cifra de afaceri a companiei care operează lanțul Regina Maria se realizează la Cluj-Napoca.

În acest an, Regina Maria s-a extins la nivel local prin achiziția serviciului de ambulanță și îngrijire la domiciliu privată Prompt URG și a laboratorului Santomar OncoDiagnostic, liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie.

Investiția în real estate nu aparține rețelei medicale

Spitalul este construit în centrul orașului Cluj-Napoca, iar pentru această decizie a fost ceva care a cântărit mai mult decât accesibilitatea pentru clienți. Este vorba de posibilitatea de a atrage personal, în condițiile în care medicii și asistenții au fost obișnuiți să lucreze în centru, unde este spitalul județean.

Investiția în clădire nu aparține furnizorului de servicii medicale, ci președintelui timp de peste 15 ani a Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. Regina Maria va fi doar chiriaș și asigură doar partea de investiții în aparatură, însă Chreih nu a furnizat detalii despre distribuția sumelor între Ciorcilă și compania pe care o conduce.

Compania a anunțat la jumătatea aestui an că va accesa un împrumut de 15 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), cu garanții acordate prin planul de investiții europene denumit "Planul Juncker", pentru construirea a două spitale și a 15 dispensare

viewscnt
Afla mai multe despre
regina maria
fady chreih