Regeneron a solicitat aprobarea în SUA a tratamentului său cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19, ca tratament preventiv, în urma unui studiu clinic care a arătat că reduce riscul infecțiilor simptomatice în gospodăriile cu o persoană bolnavă, a anunțat roducătorul american de medicamente, transmite Reuters.
REGEN-COV, o combinație de casirivimab și imdevimab, a protejat contactele persoanelor infectate de expunerea la SARS-CoV-2, oferind o protecție de 72% față de infecțiile simptomatice, în prima săptămână, și de 93% ulterior, potrivit studiului clinic publicat de companie.
CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025Regeneron a mai arătat că, într-un studiu separat, tratamentul a redus riscul general de progresie către Covid-19 simptomatic cu 31% și cu 76% după a treia zi, scrie News.ro.
Regeneron a convenit cu compania elvețiană Roche și cu fabrica sa de biotehnologie din San Francisco fabricarea a circa 2 milioan de doze de tratament pe an.
Tratamentul a fost deja aprobat în SUA pentru utilizarea în regim de urgență pentru pacienții cu forme ușoare și moderate de Covid-19, iar companiile speră ca cele mai recente studrii clinice să convingă autoritățile de reglementare să extindă distribuirea tratamentului.
CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)”Aceste date sugerează că REGEN-COV poate completa strategiile de vaccinare în masă, în special a persoanelor cu risc mare de infectare”, a spus Myron Cohen, care conduce activitățile legate de anticorpii monoclonali laRețeaua de Prevenția a Covid, sponsorizată de Institutul Național pentru Sănătate.
Într-un studiu separat, Regeneron a anunțat că tratamentul a redus riscul infecției simptomatice și a ajutat la reducerea aproape la jumătate a numărului de săptămâni în care pacienții au avut simptome, încărcătura virală fiind redusă cu peste 90%.