Profit Health Forum – Claudiu Cheleș, Roche: Dispunem de aparatură și kituri specifice pentru detecția simultană a virusului gripal și a SARS-CoV-2 în acest moment. Suntem implicați în cercetarea mai multor molecule pentru tratamentul COVID-19

Profit Health Forum – Claudiu Cheleș, Roche: Dispunem de aparatură și kituri specifice pentru detecția simultană a virusului gripal și a SARS-CoV-2 în acest moment. Suntem implicați în cercetarea mai multor molecule pentru tratamentul COVID-19
scris 27 oct 2020

Disponibilitatea în timp util și accesul rapid la teste fiabile și de înaltă calitate, esențiale atât pentru sistemele de sănătate, cât și pentru pacienți, sunt cele mai importante aspecte în această perioadă, existând în România, în prezent, aparatură și kituri specifice pentru detecția simultană a virusului gripal și a SARS-CoV-2, a afirmat Claudiu Cheleș, General Manager, Roche România, la Profit Health Forum.

„Suntem hotărâți să continuăm să sprijinim sistemul de sănătate din România prin oferirea de instrumente și teste de diagnostic care răspund nevoilor de sănătate publică de la noi din țară. Am adus în România, începând de luna trecută, teste pentru toate scenariile de testare, nu doar Real Time PCR, dar și teste serologice antigene rapide care au fost lansate în România recent prin intermediul diviziei noastre de teste de diagnostic. Acest test rapid permite detectarea antigenelor specifice ale SARS-CoV-2 și avem în această perioadă disponibilitatea atât a aparaturii, cât și a kiturilor specifice pentru detecția simultană a virusului gripal și al SARS-CoV-2 în acest moment”, a spus Cheleș, adăugând că grupul Roche este prezent cu 37 de echipamente în 18 din cele 64 de centre medicale în care se lucrează testele pentru COVID-19, contribuind la realizarea a aproximativ 20% din testele efectuate până acum în țară.

Urmărește-ne și pe Google News

Videoconferința, transmisă în direct pe site-ul profit.ro, pe pagina de Facebook Profit.ro, ca și de către postul de televiziune Profit TV, a fost organizată cu sprijinul Pfizer, al Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), al Roche Romania și al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Managerul general Roche a arătat că oamenii trebuie să aibă încredere în știință și în tratamentele investigate, care trebuie să fie sigure, iar pentru aceasta este nevoie de teste validate de comunitatea internațională și de organismele specifice.

„În acest moment, Roche este implicată în cercetarea mai multor molecule pentru tratamentul COVID-19. În primul rând, vorbim despre medicamentul tocilizumab folosit deja în România, chiar dacă el este considerat un tratament extrem de util în cadrul protocolului specific, este acum testat într-o serie de studii suplimentare într-o varietate de scenarii”, a spus managerul.

Grupul Roche dezvoltă un parteneriat cu o companie din Statele Unite ale Americii, Regeneron, în cadrul căreia se află un cocktail de anticorpi monoclonali pentru tratarea COVID-19.

„REGN-CoV2 este numele medicamentului inovator care acoperă deja studii foarte avansate atât pentru pacienții spitalizați, cât și pentru pacienții aflați în ambulatoriu sau chiar o componentă de prevenție în cadrul pacienților contactați cu COVID-19. Rezultatele sunt așteptate curând, chiar până la sfârșitul acestui an. De altfel, Roche a anunțat zilele trecute o colaborare nouă cu compania Atea Pharmaceuticals pentru dezvoltarea unui tratament care va fi primul tratament administrat oral antiviral direct împotriva COVID-19. Acest medicament este acum evaluat în studii clinice de fază 2, urmând ca în primul trimestru al anului viitor să intre în studiile de fază 3”, a specificat Cheleș.

De altfel, Cheleș a afirmat că, de la începutul pandemiei, din luna martie, compania Roche a primit cereri de la centrele în care se tratează pacienții infectați cu COVID-19 pentru medicamentul tocilizumab, produs de aceasta, care a fost inclus de către Comitetul științific din cadrul Ministerului Sănătății în ghidul de tratament elaborat de către autorități.

„Împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății am găsit din primele momente soluții pentru a elimina orice barieră de acces la acest tratament pentru spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 în stadii severe de boală. Până acum, în România, peste 3.500 de pacienți au fost tratați în contextul expus și sperăm că vom putea continua acest parteneriat susținut global”, a mai spus Cheleș.

El a apreciat că întreaga societate este răspunzătoare în fața acestei pandemii, sfătuind oamenii să se protejeze, să-i protejeze pe cei din jurul lor, să aibă încredere în știință, în tratamentele investigate și să susțină eforturile pe care le face întreaga comunitate medicală.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health forum
sanatate
roche
claudiu cheles
medicamente
covid
teste