Novartis preia producătorul francez de medicamente oncologice AAA, pentru 3,9 miliarde dolari

Novartis preia producătorul francez de medicamente oncologice AAA, pentru 3,9 miliarde dolari

Foto: Flickr/AAA

scris 30 oct 2017

Grupul elvețian Novartis, al treilea mare jucător pe piața farma din România, a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului francez de medicamente Advanced Accelerator Applications (AAA), specializat în medicină nucleară, în schimbul a 3,9 miliarde de dolari.

Novartis va lansa o ofertă publică pentru preluarea a cel puțin 80% din acțiunile AAA, la un preț de 41 de dolari pe unitate, cu 47% peste prețul la care se tranzacționau titlurile companiei franceze înainte de apariția în media a primelor informații referitoare la un posibil acord.

Urmărește-ne și pe Google News

Preluarea AAA va consolida poziția Novartis pe segmentul medicamentelor destinate tratării afecțiunilor oncologice. Compania franceză produce Lutathera, un medicament indicat în tratamentul radioterapeutic al tumorilor neuroendocrine gastroenteropatice, pentru care a primit, în septembrie, aprobarea Comisiei Europene în vederea comercializării.

Google investește împreună cu Novartis într-un fond specializat în companii de biotehnologie CITEȘTE ȘI Google investește împreună cu Novartis într-un fond specializat în companii de biotehnologie

Novartis este unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice la nivel mondial, având circa 120.000 de angajați și vânzări anuale de peste 48 miliarde de dolari.

În România, grupul este prezent prin subsidiara Novartis România, al treilea producător de medicamente de pe piața locală, precum și prin divizia de medicamente generice Sandoz, care deține o fabrică de antibiotice la Târgu Mureș, în care a investit peste 50 de milioane de euro până în prezent. Cea mai recentă investiție, de 13 milioane euro, în dublarea capacității de producție, a fost încheiată în 2015. Fabrica din România exportă în peste 60 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
novartis
aaa
preluare
tranzacție
medicina nucleara