Compania de servicii medicale private MedLife negociază preluarea a 6 operatori mici și medii, finalizarea acestor tranzacții susținându-i obiectivul de depășire a pragului de afaceri de 100 milioane euro în acest an, potrivit MedLife, care arată că discută și achiziția unui operator de mari dimensiuni.
”Credem că am acumulat o experiență importantă în achiziții, detaliu care ne ajută foarte mult în relația cu noii noștri parteneri. În acest moment, avem în lucru șase tranzacții de dimensiuni medii și mici și suntem în discuții pentru demararea unei tranzacții de dimensiuni mai mari. Dacă finalizăm toate cele șase tranzacții medii și mici demarate deja, vom adăuga aproximativ 9-10 milioane de euro la cifra de afaceri, astfel încât să ajungem la 100 de milioane de euro sau chiar să depășim această valoare. Dacă reușim să materializăm discuțiile pentru încă o tranzacție de peste 10 milioane de euro, vom crea un ecart între noi și competitori de peste 50 de milioane de euro”, a declarat Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație al MedLife.
În primele nouă luni, compania deținută de familia Marcu a avut o cifră de afaceri de 67,8 milioane euro, cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul deschiderii de noi unități.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În perioada menționată, MedLife a deschis o hyperclinică în Berceni, o clinică de stomatologie în Unirii, un spital în Titan și un centru de excelență în cardiologie intervențională în Grivița. Până la finalul lunii octombrie, MedLife va deschide și o hyperclinică la Cluj.
Pe lângă acestea, MedLife a finalizat în februarie preluarea pachetului majoritar de 55% la grupul Sama&Ultratest din Craiova, a șasea tranzacție de preluare a unui operator local, derulată în ultimii cinci ani.
Rezultatele obținute în primele nouă luni sunt în linie cu obiectivele de business anunțate, ritmul de creștere al companiei fiind în continuare dublu față de media pieței.
”Am depășit 1,5 milioane de pacienți unici în rândul clienților din sfera de retail (fee for service), iar în rândul abonaților am ajuns, la finalul lunii septembrie, la un număr de 430.000 de clienți, respectiv la o cotă de piață de peste 50% din sectorul corporate la nivel național”, a spus Marcu.
În ceea ce privește evoluția pieței serviciilor medicale private din acest an, reprezentanții companiei spun că trendul a fost unul pozitiv, ritmul de creștere fiind de 8-10%. Estimarea pentru finalul de an rămâne, însă, una rezervată, din cauza măsurilor legislative anunțate în ultima perioadă,.
Potrivit MedLife, hotărârea privind creșterea cu 25% a salariilor medicilor va avea un impact important asupra întregului sistemul medical și implicit asupra sectorului privat, prin urmare toate majorările bugetare care vor fi aplicate trebuie susținute transparent pentru toate instituțiile sanitare, atât în sistemul public cât și în cel privat.
”Finanțarea instituțiilor sanitare de către Casa Națională de Asigurări se face în baza a trei indicatori principali: numărul de paturi, ICM-ul (indicele de complexitate a cazurilor) și TCP-ul (tariful per caz ponderat). În cazul de față, numărul de paturi rămâne neschimbat în acest moment, ICM-ul este calculat în baza situațiilor raportate de către spitale la nivelul anului 2014 și singurul indicator care poate suferi modificări rămâne tariful per caz ponderat alocat de CNAS. Prin urmare, singura măsură reală care poate fi aplicată transparent de către stat pentru a susține majorarea salarială este creșterea tarifului per caz ponderat, măsură ce se aplică în egală măsură atât spitalelor publice cât și celor private”, a mai spus Marcu.
El este de părere că alte modalităti de finanțare a spitalelor decât cele stabilite în contractul cadru și normele metodologice de aplicare ale acestuia sunt total netransparente și duc într-o zonă de neloialitate concurențială. În acest sens, MedLife intenționează să adreseze o solicitare expresă către Consiliul Concurenței în cursul acestei săptămâni.
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 16 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternități în București și în țară, 30 de centre medicale generaliste în București și în țară, 12 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.