Caz de fraudă bursieră pentru un om de afaceri din industria farma americană

Caz de fraudă bursieră pentru un om de afaceri din industria farma americană
scris 5 aug 2017

Martin Martin Shkreli, cel care a scumpit un medicament de tratare a infecției HIV de peste 50 de ori, a fost găsit vinovat pentru fapte de abuz de piață de un tribunal american și riscă 20 de ani de închisoare.

Omul de afaceri Martin Shkreli, un antreprenor din industria farmaceutică, a fost găsit vinovat ieri de un juriu, la New York, de două capete de acuzare de fraudă pe piața mobiliară și un capăt de acuzare de conspirație în vederea comiterii unei fraude cu titluri mobiliare, relatează DPA, preluată de News.ro. El a fost achitat de alte cinci capete de acuzare de conspirație.

Urmărește-ne și pe Google News

După ce a fost găsit vinovat, Shkreli a făcut o scurtă declarație de presă.”Aceasta a fost o vânătoare de vrăjitoare uriașă și poate că au găsit un-două cozi de mătură, însă până la urmă am fost achitat de cele mai importante acuzații în acest caz”, a spus el.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, absolvit de răspundere de către ASF pentru declarațiile privind desființarea fondurilor de pensii: nu a fost manipulare a pieței CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, absolvit de răspundere de către ASF pentru declarațiile privind desființarea fondurilor de pensii: nu a fost manipulare a pieței

Shkreli riscă 20 de ani de închisoare. Data stabilirii pedepsei nu a fost stabilită. Shkreli, în vârstă de 34 de ani, a devenit cunoscut și a fost numit "pharma bro" pe rețele de socializare după ce a crescut prețul unui medicament folosit în tratarea infecției cu HIV de la 13,50 dolari la 750 de dolari pastila, în 2015.

 

Hotărârea de vineri a Tribunalului Districtual de la Brooklyn nu are legătură cu creșterea prețului acestui medicament. Procurorii l-au acuzat că a administrat greșit bani din octombrie 2009 și până în martie 2014, în legătură cu două fonduri speculative pe care le administra - MSMB Capital Management și MSMB Healthcare.

Ei au comparat operațiunea lui Shkreli cu o schemă Ponzi și l-au acuzat că i-a mințit pe investitori despre situația fondurilor speculative și că a folosit banii unei societăți farmaceutice pe care a înființat-o - Retrophin - ca pe o ”pușculiță personală”, pentru ca să ramburseze investitorii în fonduri speculative.

viewscnt
Afla mai multe despre
frauda
bursa
medicamente